Kutjevačka udruga mladih krenula s provedbom projekta “Priče mog sokaka”

Autor: D.K.

Prvog siječnja s provedbom je krenuo projekt „Priče mog sokaka“ Kutjevačke udruge mladih financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u partnerstvu s Gradom Kutjevom u iznosu od 75.000,00 kuna.

Ideja za ovaj projekt je iznjedrena iz Programa za mlade Grada Kutjeva za razdoblje 2020.-2025., dokumenta koji je proizišao iz našeg prošlog projekta uz veliku pomoć Udruge Oppidum iz Požege. Cilj ovog projekta je osnažiti Kutjevačku udrugu mladih za preuzimanje aktivne uloge u zajednici te očuvanje materijalne i nematerijalne baštine Slavonije specifične području grada Kutjeva i okolice te promicati međugeneracijsku solidarnost. Kroz suradnju s djecom i mladima u prikupljanju i dokumentiranju materijalne baštine (stari predmeti, narodne nošnje, fotografije, recepti, razglednice…) te nematerijalne baštine (napjevi, plesovi, običaji, intervjui…) organizirat će se izložba „Priče mog sokaka“. Grad Kutjevo nema muzej, a Kutjevačka udruga mladih na ovaj način želi očuvati tradiciju i baštinu našega kraja i postaviti izložbu baštine u Kutjevu kako bi bila dostupna svim građanima uživo kao i na web stranicama Kutjevačke udruge mladih i Grada Kutjeva.

“Sretni smo što smo dobili priliku provoditi neke veće projekte koje imamo mogućnosti i sposobnosti realizirati. Zahvalni smo što su naše ideje i kvalitete prepoznate i nadamo se da će projekt rezultirati jednom lijepom pričom. Također, nadam se da će naši sumještani rado sudjelovati u provedbi projekta te prikupljanju materijalne i nematerijalne baštine” – Ana Helena Galić, predsjednica udruge i voditeljica projekta.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88