Požega.eu

Kutjevačka udruga mladih krenula s provedbom projekta “Priče mog sokaka”

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Kutjevačka udruga mladih krenula s provedbom projekta “Priče mog sokaka” Požega.eu | Kutjevačka udruga mladih krenula s provedbom projekta “Priče mog sokaka”

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.Prvog siječnja s provedbom je krenuo projekt „Priče mog sokaka“ Kutjevačke udruge mladih financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u partnerstvu s Gradom Kutjevom u iznosu od 75.000,00 kuna.

Ideja za ovaj projekt je iznjedrena iz Programa za mlade Grada Kutjeva za razdoblje 2020.-2025., dokumenta koji je proizišao iz našeg prošlog projekta uz veliku pomoć Udruge Oppidum iz Požege. Cilj ovog projekta je osnažiti Kutjevačku udrugu mladih za preuzimanje aktivne uloge u zajednici te očuvanje materijalne i nematerijalne baštine Slavonije specifične području grada Kutjeva i okolice te promicati međugeneracijsku solidarnost. Kroz suradnju s djecom i mladima u prikupljanju i dokumentiranju materijalne baštine (stari predmeti, narodne nošnje, fotografije, recepti, razglednice…) te nematerijalne baštine (napjevi, plesovi, običaji, intervjui…) organizirat će se izložba „Priče mog sokaka“. Grad Kutjevo nema muzej, a Kutjevačka udruga mladih na ovaj način želi očuvati tradiciju i baštinu našega kraja i postaviti izložbu baštine u Kutjevu kako bi bila dostupna svim građanima uživo kao i na web stranicama Kutjevačke udruge mladih i Grada Kutjeva.

“Sretni smo što smo dobili priliku provoditi neke veće projekte koje imamo mogućnosti i sposobnosti realizirati. Zahvalni smo što su naše ideje i kvalitete prepoznate i nadamo se da će projekt rezultirati jednom lijepom pričom. Također, nadam se da će naši sumještani rado sudjelovati u provedbi projekta te prikupljanju materijalne i nematerijalne baštine” – Ana Helena Galić, predsjednica udruge i voditeljica projekta.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.