Kutije sv. Josipa dostavljene učenicima u Petrinji

Autor: D.K.

Katolička osnovna škola u Požegi je tijekom ožujka – mjeseca kada se slavi blagdan svetoga Josipa i Dan škole, organizirala humanitarnu akciju pod nazivom Kutija sv. Josipa.

-Osim što je zaštitnik naše Škole, sveti je Josip zaštitnik i obitelji te predrage nam Domovine. Svjedoci smo kako je jedan dio naše Domovine teško ranjen razornim potresima koji su 28. i 29. prosinca nedavno minule 2020. godine, pogodili ponajviše Sisačko-moslavačku županiju. Ionako siromašno područje Banovine, koje se tek oporavilo od rana Domovinskog rata, sada je ponovno u ruševinama. Osim kuća, zgrada i sakralnih objekata, srušene su i mnoge škole te đački domovi. Mnogo je djece ostalo bez krova nad glavom, ali i bez svojih učionica i osnovnih sredstava koja su nužna za njihovo obrazovanje, a pravo na obrazovanje je jedno od temeljnih dječjih i ljudskih prava – ističe prof. Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole Požega.

Upravo je sve to bio povod stupanja u kontakt s Prvom osnovnom školom u Petrinji koja je u potresu pretrpjela najveću štetu.

-Dobili smo imena i prezimena učenika nižih razreda, njih 164. Svi su učenici razredne nastave Katoličke osnovne škole u Požegi dobili ime jednog učenika i s mnogo ljubavi i pažnje pristupili ovoj humanitarnoj akciji. Ukrasili su kutije i napunili ih prigodnim poklonima kao što su bilježnice, olovke, gumice, flomasteri, drvene bojice, vodene boje, tempere, šestar, trokut te razne higijenske potrepštine. Osim kutija svi su učenici dobili i križiće s logom naše Škole koje smo dobili od Zajednice tehničke kulture Požega, te društvene igre za sate tjelesnog odgoja – dodaje ravnatelj Barišić.

Nakon što su sve kutije prikupljene, u utorak, 30. ožujka ravnatelj Frano Barišić i knjižničar Vjekoslav Marić odvezli su iste u Petrinju te ih predali ravnatelju Prve osnovne škole Robertu Grozi. On je u ime učenika i djelatnika srdačno zahvalio na darovima te obećao povezivanje i suradnju dviju škola kada se za to stvore uvjeti.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88