Kušali mlada vina članova, te obišli gospodarstvo Ive Enjingija /FOTO/

Autor: DK

VENJE / HRNJEVAC – Redovno okupljanje članova Udruge kutjevačke vinske ceste za mjesec lipanj započelo je u vinskoj klijeti predsjednika udruge Zvonka Škopeca u Venju. Kao i obično, to je eno-gastro susret na kojem se kušaju vina članova udruge i konzumiraju jela posebno pripremljena za tu prigodu. Tako su se degustirala i kušala vina Antuna Adžića, Ive Enjingija, te obitelji Sontaki, Đurina, Kapetanović i Razumović. Najviše je bilo mladih graševina, a kušala su se i druga sortna vina, te vina starijih godišta, njih dvadesetak. Kušali su se i predikati Antuna Adžića i Ive Enjingija.

Na jelovniku specijaliteti od kanadskog goveda Red Angus iz staje Ive Enjingija, te kulinova seka Antuna Adžića. Adžićeva seka je bila kako Slavoncvi kažu “osolak”, a onda kisela čorba od kanadskog goveda, potom specijaliteti, pečena goveđa glava i vratne žljezde, takozvani “brizl”.

Uz desert, štrudl s makom i orasima predikati, izbor prosušenih bobica iz podruma Adžić i mirisni Traminac, kasna berba, Ive Enjingija.

Druženje završava na farmi goveda Red Angus i podrumu Enjingi u Hrnjevcu.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: