Kupljena tri nova vozila za prijevoz zdravstveno najugroženijih pacijenata: “Ovo je samo nastavak ulaganja u potrebe za zdravstvenu zaštitu” /FOTO/

Autor: D.K.

Zavod za hitnu medicinu Požeško slavonske županije nabavio je tri nova vozila za hitne prijevoze pacijenata koji su u različitim ugrozama. Uz ravnatelja požeško-slavonskog Zavoda za hitnu medicinu Fabijana Barišića na svečanosti primopredaje bio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević koji je i predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

-Imamo čast da nam danas požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uruči ključeve za tri nova vozila koja puštamo u promet. Vrijednost vozila je 1,27 milijuna kuna  od kojeg iznosa je polovinu sufinancirala Požeško-slavonska županija kao osnivač naše ustanove – rekao je Fabijan Barišić ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije dodajući kako će navedena tri vozila biti raspoređena po jedan u Požegu, Pakrac i Pleternicu.

-Vozilo koje je namijenjeno za Pakrac služit će u ovom vremenu za prijevoz životno ugroženih građana koji su na respiratoru prema kliničko-bolničkim centrima u Osijeku i Zagrebu – naglasio je ravnatelj Barišić.

Što se tiče voznog parka i starosne dobi samih vozila u požeško-slavonskog Zavodu za hitnu medicinu i dobivanjem novih vozila dolazi se do prosječne starosne dobi ispod dvije godine što je svijetli primjer u Republici Hrvatskoj kakva su sredstva za rad u pružanju zdravstvene zaštite.

-Ovo je samo nastavak ulaganja u potrebe za zdravstvenu zaštitu naših pacijenata. Nova vozila koja su stigla odgovor su onima koji su ugroženi da će imati sigurna vozila za prijevoz uz svu tehničku i drugu opremljenost. Mi ćemo i dalje nastaviti s opremanjem naši ustanova – rekao je župan Tomašević.

Foto: D. Mirković [FAG id=284682]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88