Kulturno-zabavne manifestacije u šetališnoj zoni

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Nastojeći revitalizirati dugu tradiciju sajmovanja u Požegi, tjednik “Kronika Požeško-slavonska” ove godine već treći puta za redom organizira Sajam antikviteta. Uz jedinstvenu priliku da vide zanimljive i pomalo raritetne stare uporabne ili ukrasne predmete za dio posjetitelja to je prilika da se i sami prisjete na iste te predmete koje čuvaju na svojim tavanima, podrumima i sličnim mjestima.

Sajam antikviteta ovoga će puta biti ograniziran i ulici Dragutina Lermana te u Florijanovoj ulici, najužem središtu grada. Ono što raduje doznajemo od organizatora Vladimira Protića, svakako je činjenica da je sve više Požežana kroz izlaganje zainteresirano za ovaj sajam.

Treći po redu Sajam antikviteta u Požegi će biti održan pod pokroviteljstvom grada Požege i gradske Turističke zajednice. Sajam će se održati 8.studenog od 9,00 do 13,00 sati, a zadnji ovogodišnji sajam će obogatiti i program koji se istoga dana u neposrednoj blizini priprema uz proslavu Martinja.

Uz Sajam antikviteta biti će i tradicionalna manifestacija “Kestenijada” koja je kandidirana za projekt “Najbolje iz Hrvatske” na kojoj se očekuje veliki broj zaljubljenika u deliciju koja polako prelazi u zaborav. Miris pečenih kestena i specijaliteta od kestena širi će se cijelom šetališnom zonom Požega i ugrijati će sve okupljene.

Više iz kategorije