Kulturno blago Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova: Gostujuća Izložba nastavnih sredstava i pomagala /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA- Nastavlja se hvalevrijedna suradnja s Gradskom muzeju Požega i Muzejom Đakovštine ovoga puta  gostujuća Izložba nastavnih sredstava i pomagala u privatnim školama Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova koja je sinoć otvorena. Nostalgična izložba podsjetit će posjetitelje na predmete koji su danas gotovo zaboravljeni, a nekada su bila važna odgojno- obrazovna sredstva.

Kroz 70-tak izložaka, od globusa, tintarnica, zidne početnice s ilustracijama za učenje abecede, pisaće mašine, kultne singerice do drvenih pernica i ručnih radova sa satova domaćinstva, izložba autorice časne sestre Marije Estere Radičević, pripovijeda nam o davnim vremenima ali i vrijednim učiteljicama i učiteljima koji su ostavili neizbrisiv trag u odgojno-obrazovnom radu kroz ženske pučke škole, klasične gimnazije, dječja obdaništa i zabavišta, domaćinske škole, više djevojačke škole i brojne druge ustanove koje imale prosvjetiteljsku zadaću. Izložbom, kako je istaknula sestra Estera, predstavljen je tek mali dio onog čime su se Milosrdne sestre sv. Križa služile u svom radu s mladima.

s. Marija Estera Radičević

-Uz zahvalnost svima onima koji su dali dio sebe u odgoj i obrazovanje mladih naraštaja stavljamo ovo blago pred vas da se i vi sjetite svojih školskih dana i svih onih koji su vam pomogli da završite školu te da vaš život bude ostvaren i dostojan čovjeka – poručila je sestra Estera okupljenim posjetiteljima.

Izložba je otvorena uz glazbeni program u kojem je nastupio Zbor Katoličke osnovne škole u Požegi pod ravnanjem učiteljice Ljube Šolić koje će biti otvorena do 9. lipnja 2017. godine.

/Foto: S.P./

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek