Kulenari Vjenceslav i Damir Hruška proslavili rođenje svoga nasljednika /FOTO/ 

Autor: Jelenko Topić

BJELIŠEVAC – Pedesetak uzvanika, ponajprije rođaka i prijatelja naše najpoznatije obitelji proizvođača domaćeg kulena i drugih domaćih suhomesnatih delicija Hruška u ovom selu okupilo se u njihovom dvorištu kako bi proslavili rođenje malog nasljednika po imenu Noa! Otac Damir bio je presretan, kao i djed Vjenceslav, a radost nije krio ni pradjed Vaclav nekada najbolji proizvođač pšenice u našoj zemlji.

Damir je odabranicu svoga srca Mateu iz kutinskog kraja upoznao prilikom studiranja na požeškom Veleučilištu nakon čega su se odlučili za zajednički život u Bjeliševcu gdje djeluje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo njegovog oca Vjenceslava Hruške, poznato u našoj zemlji izvan njenih granica kao vrsni proizvođači domaćeg kulena, kulenove seke, šunke i drugih slavonskih suhomesnatih delicija za koje su dobili više desetak najprestižnijih nagrada na gastronomskim priredbama širom Hrvatske.

Djed Vjenceslav i naravno sretni tata Damir nadaju se da će Noa nastaviti obiteljsku tradiciju koja bi se ubuduće trebala razvijati u njihovom novom mesoprerađivačkom objektu u Gospodarskoj zoni Kutjeva.

Ova prigoda protekla je u veselom raspoloženju uz obilje njihovih specijaliteta, ali i one ispečene na ražnju, kao i odabrana vina kutjevačkog vinogorja.

Inače njihovo dvorište, kapiju i ulaz Damirovi prijatelji ukrasili su velikim količinama perja što je običaj u ovim krajevima kada se obitelji ponovi. Oni će trebati uložiti puno truda koristeći veliki usisavač ili pak brener za spaljivanje kako bi vratili okruženje kuće u prvobitno stanje. Kažu da to neće čistiti već čekaju dan kada će to perje preseliti u dvorište neke druge bjeliševačke obitelji koja dobije prinovu.  

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije