Kuha li se neka nova požeška nezavisna lista?

Autor: D.K.

POŽEGA – Iako je do novih lokalnih izbora preostalo još dosta vremena neki pomaci i promjene  na požeškoj sceni se naziru ili su već vidljive.

Imajući u vidu da je o požeškoj sredini podosta unutarstranačkih podjela, što je bilo vidljivo i kod otvaranja novouređenog Trga svete Terezije, kao i međugeneracijskih podjela ne bi se iznenadili da takva razmimoilaženja izrode još poneku nezavisnu listu na ovdašnjoj političkoj sceni. Ako još tomu dodamo animozitete među pojedinim gradskim sredinama u Požeškoj kotlini onda je još jasnije da će za predstojeće izbore biti mnogo noviteta i iznenađenja.

Potvrda ovome je zanimljivo okupljanje nekadašnjih pravaša poznatih iz vremena prije deset i više godina. Slučajno ili ne oni su se „prijateljski“ našli u ugostiteljskom objektu „Kuće Kraljević“ u središtu grada, koja je poznata iz prošlog desetljeća kada su se baš tu okupljali neki pojedinci  koji su sudjelovanju u rušenju ondašnje županijske vlasti tj. dvojca Bagarić-Zec, a tu su vlast onda činili HDZ, Nezavisna lista Vlade Zeca i ondašnji HSP, kojemu se u kasnijoj fazi u dogovoru sa Antom Đapićem priključio Zec.

Možda je prerano reći, no čini nam se da ova ekipa, okupljena na poticaj Filipa Mamića nešto sprema, na naša pitanja nisu se željeli očitovati ostavljajući sve tajanstvenosti i vremenu koje je ispred nas, a neslužbeno smo doznali da bi to mogla biti nezavisna lista za Gradsko vijeće Požege jer ih navodno županijska razina ne zanima!

Tu se našlo i generala, te uglednika iz našeg glavnog grada, a navodno ovi ljudi imaju uporište i potporu nekih visokih dužnosnika. Vrijeme će pokazati jesu li naša predviđanja imala čvrsto uporište ili će doći do nekih promjena.

Ovo okupljanje jer je među sudionicima bilo mnogo njihovih prijatelja požeška obitelji Mamić i kutjevačka Kuharček iskoristili su i za svečanost  jer je u obližnjoj crkvi sv. Duha krštena mala Ela Kuharček, imenjakinja svoje prerano preminule bake Ele Mamić, poznate požeške medicinske sestre koja je prerano otišla nakon duge i teške bolesti.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot