Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

KUD "Svilenka" iz Buka provela projekt "Od krpice do sjedalice"

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: PROMO

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: PROMO

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDBUK - Članovi KUD-a "Svilenka" iz Buka predstavili su provedeni projekt u svojoj zajednici pod nazivom "Od krpice do sjedalice". Prijavitelj projekta je Kulturno umjetničko društvo "Svilenka" iz Buka a partneri na projektu su Grad Pleternica i Dječji vrtić Tratinčica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 86.000,00 kn, a sufinanciran je sredstvima Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u vrijednosti od 34.400 kn. Projekt je počeo i odrađen u 2022. godini.

Cilj projekta je osvijestiti djecu o važnosti zbrinjavanja tekstilnih proizvoda, potaknuti građane i naročito mlađu populaciju na aktivnosti vezane za recikliranje tekstilnih proizvoda, povećati razinu znanja o recikliranju, zaštitu okoliša povezati sa više područja - kulturnim i folklornim baštinama našeg kraja, povezati različite generacije: vrtićku djecu mlade generacije i generacije zlatne dobi na aktivnosti vezane za projekt.

Projektom od "Krpice do sjedalice" sa Dječjim vrtićem "Tratinčica" povećali smo razinu znanja o recikliranju i ponovnoj uporabi. Djecu vrtićke odnosno predškolske dobi edukacijama i radionicama ponovne uporabe predmeta osvijestili smo o gospodarenju otpadom te važnosti očuvanja okoliša, a ujedno razvili osjećaj pripadnosti i ljubavi prema kulturnoj baštini.

O projektu je predsjednica "Svilenke" Branka Leist rekla: - Projekt za našu udrugu znači da kulturna baština može oživjeti na sasvim jedan inovativni način. Edukacijama i radionicama ponovne uporabe predmeta na naše najmlađe sugrađane prenijeli smo dašak onoga čime se naša udruga ponosi te time ostvarili cilj osnivanja udruge kojim želimo doprinijeti odgoju i obrazovanju mlađeg naraštaja, njegovanja običaja i očuvanja kulturne baštine.

Projekt i rad partnera na projektu pohvalila je i čestitala članovima pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je istakla da je to pravo povezivanje udruga sa ostalim sudionicima u lokalnoj samoupravi i građanima a na zaštite okoliša i naše prirode. Gotovi proizvodi koji su nastali kroz projekt prodaju se u suvenirnici Muzeja bećarca u Pletrenici.

U projektu je izrađen kratki animirani film koji zorno prikazuje sve aktivnosti projekta i otiskana brošura o projektu i gotovim proizvodima koji su nastali kroz projekt.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitostpokr 14 Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Kulturno umjetničkog društva Svilenka iz Buka i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo