Kucaju li i na naša vrata besramni prevaranti: “Radi se o organiziranoj skupini, nisam ih uspio uhvatiti”

Autor: D.K.
Kako prenosi portal sbplus.hr medijsko razotkrivanje i policijska upozorenja nisu uplašila prevarante koji prikupljaju lažne donacije. Ovih su dana opet pokušali prevariti Brođane. Neke su i uspjeli!

 Iako su u kolovozu na slavonskobrodskom korzu članovi Udruge za gluhe i nagluhe ljetos raskrinkali prevarante koji su građane varali prikupljajući lažne donacije za navodno otvorenje ‘međunarodnog centra za gluhe, tjelesno potlačene i siromašnu djecu’, oni – čini se – ne odustaju od svog nauma.

Sada su im mete postali trgovački centri, odnosno, prostor ispred njih koji je, pogotovo u predblagdansko vrijeme, iznimno frekventan.

– Danas (op.a. 20. studenog) u Lidlu opet prevaranti, djevojka i dva mladića. Oduzeo sam im ovaj papir (vidjeti fotografiju gore). Htio sam uhvatiti djevojku, ali je pobjegla s dvojicom mladića. Ni fotografirati nisam uspio, a i svakako su svi imali maske. Izgleda da ima više različitih prevaranata, a svi imaju isti obrazac. Vjerojatno je to organizirana skupina. Onaj prvi obrazac kojeg smo oduzeli ljetos i ovaj danas su isti. Jednak je papir, boja, tekst, tablica te simboli. – za SBplus kazao je Tomica Pavić, član Udruge, pokazujući ozbiljnost takvih ljudi u nečasnom djelovanju.

Poznavatelji znakovnog jezika s takvim prevarantima mogu pokušati i ‘znakovati’. Time bi ih zasigurno iznenadili, no – ipak – bez policijskih službenika ne mogu djelovati, a očigledno ih je teško zadržati do njihovog dolaska jer se mahom radi o mladim, snažnim ljudima.

– Ne donirajte novac prevarantima. Oznaka, pečat i ime Udruge su lažni.  Naša Udruga, odnosno, naši članovi ne prikupljaju novce na ovakav način. Ne podržavajte ovakve donacije jer se ne pomaže osobama s invaliditetom, nego se time ruši njihovo dostojanstvo. Naš član oduzeo je papir mladom dečku na brodskom Korzu. Bravo! – objavila je u kolovozu Udruga gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije.

U nadi da će barem informiranje građane spriječiti da novce daju pogrešnim osobama objavljujemo i ovaj članak, a svi Brođani trebali bi se uključiti u razotkrivanje i prijavljivanje ovakvih radnji.

Izvor: sbplus.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88