Kuća za odmor u središtu Požeške gore [FOTO]

Autor: D.M.

Samo šest kilometara od središta Požege a na cesti koja je najbliži spoj ovoga grada preko Nove Kapele sa auto cestom, Požežanin Tiho Modrušić otvara kuću za odmor. Riječ je o naselju Gradski Vrhovci na bilu Požeške gore odakle pogled puca prema najvišem vrhu Maksimovom hrastu i nekoliko stotina metara udaljenoj razvaline srednjovjekovne gradine po kojoj je i dobilo epitet “Gradski“. Tu promatrač ne ostaje ravnodušan.

Tiho je putovao gotovo po svim kontinentima gdje je stvorio viziju kuće za život pa je na Gradskim Vrhovcima našao to mjesto. Kupio je dvije susjedne kuće sa kompleksom zemljišta od desetak hektara. U jednoj je moderno uređen prostor koji može primiti deset gostiju a na prostru druge će graditi auto-kamp. Radovi na kući za odmor su pri kraju i trebala bi prve goste primiti već narednog proljeća. Trenutno se radi i na registraciji turističke djelatnosti i smještaju gostiju kroz obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Zgrada sa dnevnim boravkom, kuhinjom i sobama je uređena u tradicionalnom stilu. U nastavku zgrade je vidikovac i terasa sa nadstrešicom i pecalom. Trenutno se radi na sauni i kupatilu sa jakuzijem a u dogledno vrijeme će tu biti bazen s kojeg će se vidjeti dolina i brda u okolici. U dvorištu je bunar dubok dvadesetak metara koji je bogat vodom i u sušnim ljetnim danima, a iznad njega je stablo oraha koje daje „debelu“ hladovinu.
Tihina incijativa i atraktivni položaj Gradskih Vrhovaca mogla bi zaustaviti izumiranje naselja i vratiti mlade. Velike su mogućnosti u poljoprivredi, a posebno u ovčarstvu i voćarstvu. Mala Švicarska, kako još znaju nazivati ovaj kraj moglo bi biti mjesto ugodnog života.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot