Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

KUĆA ZA ODMOR OBITELJI IVANOVIĆ U POLJANSKOJ: Grade još i bazen te sportske terene

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Mladi bračni par Ivanoivić iz Biškupaca u rujnu prošle godine otvorio je Kuću za odmor imena „Kuća dide Joze“ u Poljanskoj koja je kategorizirana sa četiri zvjezdice. Početkom ove godine kupili su susjedno imanje na kojem proširuju sadržaje gradnjom bazena i igrališta za odbojku. Posla za bager i kamione je dosta na čišćenju okoliša i iskopima što izvodi vlastita tvtrka između ostalog registrirana za prijevoz i iskope.


Sve je počelo prije tri godine kada su Iva i Mihael započeli s obnovom kuće koju je suprug dobio od bake Kate i djeda Joze u središtu Poljanske. Unuk je bio emotivno vezan za "zdanje" u kojem je proveo veliki dio svog djetinjstva pa ga je želio zaštiti od propadanja. U tome ga je podržala supruga Iva, a nisu žalili truda i novaca. Na kraju su dobili prostor koji je u puno elemenata zadržao patinu prošlosti. U početku nisu imali namjeru ali krenuli su u djelatnost ruralnog turizma i smještaja gostiju kroz obiteljsko gospodarstvo.


Kuća za odmor ima osam ležaja u tri sobe s vlastitim kupaonicama i televizorima. Gostima je na raspolaganju zajednička kuhinja, dnevni boravak i prostorije za druženje. Tu je i jakuzi za šest osoba i sauna. Grijanje je centralno i svi su prostri klimatizirani.


U susjednoj zgradi koja je prije bila staja uređen je oveća terasa s roštiljem, kafić i dvorana gdje se ukupno može smjestiti oko stotinu gostiju. Ovaj prostro je pogodan za obiteljska okupljanja i druženja većih grupa gostiju. Velika okućnica je u zelenilu i cvijeću kroz koju prolazi potok, lokalno zvan Cmizdravac, s vlastitim parkiralištem i kutkom za djecu. Tu je i obnovljeni voćnjak u kojem prevladavaju stare sorte. Nekoliko stotina metara dalje je obiteljski ribnjak jedinstven u Slavoniji s pastrvama i šaranima na jednom mjestu.


Bez sumnje dobara je to poslovna priča jer je sve više turista koji otkrivaju ljepote kontinentalne Hrvatske, a Poljanska  ima što pokazati. Činjenica je da strani i domaći posjetitelji sve više traže upravo ovakva mjesta za odmor, daleko od gužve, autentična, koja čuvaju tradicionalne vrijednosti i promiču obiteljske kvalitete.


Kuća je smještena u Parku prirode Papuk, u blizini izletišta Zvečeva i Jankovca, Adrenalinskog parka Duboka, bazena Velika s termalnom vodom i Kutjeva s brojnim vinskim podrumima. Na oko četiri kilometra je dobo očuvana stara gradina Kamengrad do kojeg se prolazi kroz Papučke Vrhovce, najviše naselje u Slavoniji na 507 metar nadmorske visine. Malo je poznato da je nedaleko pećina, a sa vrha Sokoline iznad Poljanske puca pogled na cijelu Požešku dolinu i promatrača ne ostavlja ravnodušnim. Prometna povezanost je dobra. Do Požege je 12 kilometara, do Zagreba je oko dva sata vožnje, a do Osijeka i nešto malo manje.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo