KTC i Kaufland ne rade, Konzum i Lidl rade skraćeno, a Plodine do 22 sata: Mare li poslodavcci za svoje radnike?

Trgovački centar plodina u Požegi danas radi do 22 sata! ….Bez komentara.

POŽEGA – Nedjelje, blagdani, državni praznici. Za neke su to dani odmora i što je najvažnije dani koji se provode u krugu obitelji, planiraju izleti, obiteljski ručkovi, posjet prijateljima. I dok su takvi dani u godini nekima veselje, za druge su noćna mora.

Svi sveti su poseban dan u godini kada se prisjećamo onih koji nisu više među nama i kada im odlazimo na groblje zapaliti svijeću. Nažalost, ima onih koji to danas neće moći jer su na radnim mjestima. Među njima su trgovkinje. U razgovoru s jednom od njih doznajemo da su im ovakvi dani izuzetno teški, no dodaju: barem muževi (ako i sami nisu trgovci) provedu dan s djecom i pripreme ručak.

Nekima su ovakvi dani plaćeni, rijetkima prema zakonu. Neki za to dobiju slobodni dan u tjednu, a neke ne dobiju ništa.

Rade danas i liječnici, medicinske sestre, policajci i vatrogasci. Da, ali to su službe bez kojih ne možemo. Bez trgovine nedjeljom ipak možemo. Prije 20-ak godina znalo se da se sva kupovina mora odraditi subotom jer do ponedjeljka nema kupovine. I sve je funkcioniralo besprijekorno. Na blagajnama primjerice danas možemo vidjeti da se kupuju grickalice i slatkiši, deterdženti, cigarete i sl.

Trgovački centar KTC-a je danas zatvoren

Trgovkinje kažu: Barem nam prije prolazi vrijeme kada već moramo biti tu cijeli dan. Druge pak smatraju da bi možda poslodavac kada u takve dane ne bi bilo prometa, odlučio blagdane dozvoliti neradnima. Priča se očito vrti u krug jer svatko ima svoju teoriju. No, nije li ljudski pružiti priliku svojim radnicima dan odmora koji će provesti s najmilijima kada ih već zakon takvima propisuje?

Mnogima iznenađujuće ali i Kaufland ima danas zatvorena svoja vrata.

Obišli smo danas u Požegi trgovačke centre. KTC i Kaufland osvjetlali su obraz vlasnicima trgovačkih lanaca i danas ne rade, Lidl i Konzum rade skraćeno, do 14 odnosno do 15 sati, a u Plodinama kao da ne znaju da je blagdan pa su radno vrijeme zadržali kao i uobičajeno, čak do 22 sata.

Lidl danas radi do 14 sati

Otvorene su čak i neke tvz. kvartovske trgovine u gradu Požegi, NTL i Boso trgovine, a doznajemo i da Konzum manje prodavaonice u Požetini rade. 

Pekara “Fino i friško” danas ne radi

Dok gotovo sve pekare u gradu Požegi imaju otvorena svoja vrata za pohvalu je pekara Fino i friško u požeškoj ulici Pavla Radića na kojoj “jasno” piše da ne rade.

Neki će postaviti pitanje pa zar taj pekar ne razmišlja o profitabilnosti, a prema svemu sudeći vlasnik te pekare, mladi poduzetnik, razmišlja malo i s one ljudske strane.   

0 Comment