KTC i Kaufland ne rade, Konzum i Lidl rade skraćeno, a Plodine do 22 sata: Mare li poslodavcci za svoje radnike?

Autor: D.K.

Trgovački centar plodina u Požegi danas radi do 22 sata! ….Bez komentara.

POŽEGA – Nedjelje, blagdani, državni praznici. Za neke su to dani odmora i što je najvažnije dani koji se provode u krugu obitelji, planiraju izleti, obiteljski ručkovi, posjet prijateljima. I dok su takvi dani u godini nekima veselje, za druge su noćna mora.

Svi sveti su poseban dan u godini kada se prisjećamo onih koji nisu više među nama i kada im odlazimo na groblje zapaliti svijeću. Nažalost, ima onih koji to danas neće moći jer su na radnim mjestima. Među njima su trgovkinje. U razgovoru s jednom od njih doznajemo da su im ovakvi dani izuzetno teški, no dodaju: barem muževi (ako i sami nisu trgovci) provedu dan s djecom i pripreme ručak.

Nekima su ovakvi dani plaćeni, rijetkima prema zakonu. Neki za to dobiju slobodni dan u tjednu, a neke ne dobiju ništa.

Rade danas i liječnici, medicinske sestre, policajci i vatrogasci. Da, ali to su službe bez kojih ne možemo. Bez trgovine nedjeljom ipak možemo. Prije 20-ak godina znalo se da se sva kupovina mora odraditi subotom jer do ponedjeljka nema kupovine. I sve je funkcioniralo besprijekorno. Na blagajnama primjerice danas možemo vidjeti da se kupuju grickalice i slatkiši, deterdženti, cigarete i sl.

Trgovački centar KTC-a je danas zatvoren

Trgovkinje kažu: Barem nam prije prolazi vrijeme kada već moramo biti tu cijeli dan. Druge pak smatraju da bi možda poslodavac kada u takve dane ne bi bilo prometa, odlučio blagdane dozvoliti neradnima. Priča se očito vrti u krug jer svatko ima svoju teoriju. No, nije li ljudski pružiti priliku svojim radnicima dan odmora koji će provesti s najmilijima kada ih već zakon takvima propisuje?

Mnogima iznenađujuće ali i Kaufland ima danas zatvorena svoja vrata.

Obišli smo danas u Požegi trgovačke centre. KTC i Kaufland osvjetlali su obraz vlasnicima trgovačkih lanaca i danas ne rade, Lidl i Konzum rade skraćeno, do 14 odnosno do 15 sati, a u Plodinama kao da ne znaju da je blagdan pa su radno vrijeme zadržali kao i uobičajeno, čak do 22 sata.

Lidl danas radi do 14 sati

Otvorene su čak i neke tvz. kvartovske trgovine u gradu Požegi, NTL i Boso trgovine, a doznajemo i da Konzum manje prodavaonice u Požetini rade. 

Pekara “Fino i friško” danas ne radi

Dok gotovo sve pekare u gradu Požegi imaju otvorena svoja vrata za pohvalu je pekara Fino i friško u požeškoj ulici Pavla Radića na kojoj “jasno” piše da ne rade.

Neki će postaviti pitanje pa zar taj pekar ne razmišlja o profitabilnosti, a prema svemu sudeći vlasnik te pekare, mladi poduzetnik, razmišlja malo i s one ljudske strane.   

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot