Kroz suradnju sa Područnom školom krenuli mali folkloraši

Autor: Jelenko Topić

Godišnja skupština KUD-a POLJADIJA GrabarijeGRABARJE – Na izvještajnoj godišnjoj skupštini Kulturno-umjetničkog društva „Poljadija“ u Grabarju tajnik Josip Silović je istakao rad s mladima, a po prvi puta svojim nastupom predstavile su se dječja folklorna skupina, te tamburaški orkestar kojega odnedavno imaju u ovom selu koje je uvježbala Branka Potnar. Zahvaljujući suradnji sa Područnom školom njih tridesetak izveli su zanimljive pjesme i plesove toga kraja nastale prije više desetljeća tako da mladi nastavljaju tradiciju očuvanja narodnih običaja.

Društvo, nastalo 1957. godine, danas ima oko stotinu članova, a poznato je na širim prostorima po organizaciji smotre folklora „Poljadija u srcu“, te gastronomske priredbe „Švarglijada“. Nastupili su na Đakovačkim vezovima, Miholjačkom ljetu, kao i u drugim mjestima u RH, kao i na gostovanju u Srbiji.

Godišnja skupština KUD-a POLJADIJA Grabarije

Predsjednik društva Ivica Ribičić najavio je ovogodišnje aktivnosti, te uručio priznanja i zahvalnice za rad, a potporu radu „Poljadije“ najavili su predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije Mirela Mezak-Stastny i zamjenik župana Željko Jakopović.

Komentiraj: