Kroz projekt Usluge osobne asistencije Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije osigurala 26 asistenata

Autor: Jelenko Topić

Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije organizirala je završnu konferenciju projekta Usluga osobne asistencije – faza III, započetog 1. travnja prošle godine, koji završava 1. kolovoza ove godine, a cilj mu je osiguranje asistenata za pomoć u svakodnevnom životu invalidnim osobama.

Predsjednica Udruge Jelosavka Jakovljević pozdravila je sudionike i goste , te najavila nove projekte kao što je Zaželi kroz koji će se zaposliti 20 žena.

-Projekt traje 16 mjeseci, provodi se na području Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, financira se iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost mu je 1,9 milijuna kuna – kazao je koordinator projekta Tomislav Škoda i dodao su kroz njega osigurani asistenti za 26 korisnika.

Tijekom završne konferencije brojni korisnici su izrazili zadovoljstvo njegovim provođenjem i radom asistenata koji su značajna potpora u svakodnevnom životu invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

-Svjedočimo koraku dobrote koji ima ova udruga, , hvala asistentima i udruzi koji ova sredstva pametno koriste, a ljubav prema čovjeku je stalno prisutna u vašem radu – istakao je pozdravljajući sudionike zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek