Kroz priče o baštini stara jela mogu naći put do stola

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – Izložba pod nazivom „Muzeji u loncu“ svečano je otvorena u Gradskom muzeju Požega, koja je prva u  nizu, a moći će se vidjeti u petnaest  muzeja Slavonije, Baranje i Srijema .

Pozdravnu riječ sudionicima, gostima među kojima su bili gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović, zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić i Vesna Vlašić ispred Požeško-slavonske županije, te posjetiteljima uputile su Maja Žebčević Matić ravnateljica muzeja, Ruža Marić, predsjednica Muzejske udruge istočne Hrvatske i ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, te Janja Juzbašić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber iz Županje.

Izložbom se želi prikazati koliko imamo predivnih zaboravljenih jela, ne samo u Požeštini nego u cijeloj Istočnoj Hrvatskoj, u ovom projektu sudjeluje petnaest muzeja koji dobrom suradnjom  te stare recepte  izvlače iz zaborava.

-Želimo zaboravljena tradicijska jela apostrofirati kao buduća jela koja se mogu komercijalizirati i to upravo kroz ovakve predivne priče o baštini i običajima Slavonije, Baranje i Srijema – istaknula je ravnateljica Muzeja u Požegi  Maja Žebčević Matić.

/Foto by Ana Vuković/

no images were found

Više iz kategorije