Kroz dva projekta vrijedna 30 tisuća eura osigurane brojne aktivnosti za treću životnu dob na području grada Pleternice

Autor: pleternica.hr

Kreativna radionica, čašica razgovora, obiteljski dani, izleti, edukacije, druženje uz ples u Matici umirovljenika Pleternica, samo su neke od aktivnosti na koje se zainteresirani mogu odazvati.

Kako bi Pleterničanke i Pleterničani starije životne dobi imali više mogućnosti za unaprjeđenje kvalitete vlastitog života i veću uključenost u zajednicu Grad Pleternica provodi dva projekta vrijednosti gotovo 30 tisuća eura. Uz tjelovježbu, mjerenje šećera i tlaka korisnici ovih projekata imaju i razne druge aktivnosti poput informatičkih radionica kao i osiguran prijevoz iz okolnih naselja u Pleternicu, a odnedavno i u Požegu. Na zajedničkom sastanku pleternička gradonačelnica, Marija Šarić je iskazala zadovoljstvo rastom aktivnosti usmjerenih upravo na zlatnu dob.

– Stvoriti aktivnu zajednicu u manjim sredinama je puno veći posao nego što je to u većim gradovima. No, dugi niz godina provodimo projekte socijalnog karaktera usmjerenih na treću životnu dob i ova suradnja je rezultat ne samo trenutačnih nego i prošlih projekata. Veseli me što su korisnici u nama pronašli partnera i što se mogu osloniti na nas da ćemo uvijek imati određene aktivnosti u kojima surađujemo – ističe Šarić.

Kreativna radionica, čašica razgovora, obiteljski dani, izleti, edukacije, druženje uz ples u Matici umirovljenika Pleternica, samo su neke od aktivnosti na koje se zainteresirani mogu odazvati.

– Veselimo se svakom novom dolasku i nikada nas ne može biti previše. Doći danas ovdje i osjetiti  ovakvu atmosferu daje i nama mlađima novu energiju. Ponekad čak i kad smo u pauzama između projekata i aktivnosti jer mislimo da smo pretjerali dobijemo pozive od naših korisnika sa upitom, zašto smo stali i kada krećemo. To izuzetno veseli cijeli kolektiv – zaključila je Šarić.

Za sve upite otvoren je i broj telefona 034 252 125 na koji se svi zainteresirani mogu javiti i informirati.

Više iz kategorije