Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kritike Kluba vijećnika SDP-a na rad požeško-slavonske županice Antonije Jozić (ne)opravdane)!? "Kriminal, podcjenjivanje obrazovanja, rođačko zapošljavanje, opetovana  obećanja, zlouporaba službenog automobila"

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kritike Kluba vijećnika SDP-a na rad požeško-slavonske županice Antonije Jozić (ne)opravdane)!? Požega.eu | Kritike Kluba vijećnika SDP-a na rad požeško-slavonske županice Antonije Jozić (ne)opravdane)!?

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Primili smo u redakciju priopćenje Kluba vijećnika SDP-a u Skupštini Požeško-slavonske županije kojeg prenosimo u cijelosti

I nadalje smo županija koja potiče kriminal, neškolovanosti i rođačko postavljanje na funkcije

Na 8. sjednici Županijske skupštine na upit vijećnika Mitra Obradovića o poduzetim radnjama prema građ. tehničaru Miji Jozaku, starom 66 godina, ravnatelju Županijske uprave za ceste, koji  je nepravomoćno kazneno  osuđen zbog radnji vezano za nabavku roba i usluga U ŽUC-u,  a njegove audio  snimke namještanja natječaja su punile stranice hrvatskih medija,  Županica je odgovorila da ostaje pri svojoj izjavi  te  da on neće dočekati svoj kraj mandata do kraja 2023.g..

Godinu dana mandata Županici  nije bilo dovoljno za ukloniti takvu sramotu iz županijske ustanove, ali je bilo i te kako dovoljno za  saznanje kakvu je Županicu  narod izabrao na prošlim lokalnim izborima.

Očito je da našoj Županici ili ne smeta takva osoba na  mjestu ravnatelja ili ima zabranu micanja Mije Jozaka od svojih nalogodavaca u Pleternici.

Obećanje nije nikoga raskućilo

Vijećnik kluba SDP-a, Vlado Milković, postavio je pitanje vezano za obećanje Ministra  mora, prometa i infrastrukture  Olega Butkovića, prema kojem je   prva dionice brze ceste Požega-Staro Petrovo Selo  trebala imati građevinsku dozvolu. Odgovor Županice je bio, naravno, da dozvola nije izdana.

Očito je da brza cesta i tunel kroz Požešku goru i nadalje ostaju teme za obećavanje a ne za stvarnu izvedbu. Vjerojatno ćemo pred iduće izbore imati čvrsta obećanja da će brza cesta i tunel biti gotovi u idućem mandatu, a na biračima je samo da glasaju za takva obećanja i za takve političare.

Vijećnik je također je postavio pitanje o konkretnim radnjama vezanim za izgradnju zaštite od elementarnih nepogoda u našoj Županiji, kako  se više ne bi  događale  štete koje uzrokuju  velike oborine  u našem kraju.

Odgovor je bio da se još radi na građevinskim dozvolama. Svjedoci smo da se u Europi posljedice elementarnih nepogoda saniraju vrlo brzo i da se vrlo brzo izgrađuje infrastruktura koja sprječava fatalne posljedice nevremena koje smo imali prošle godine, ali kod nas je očito je puno lakše obećati nego i nešto takvo realizirati. 

Službeni automobil kao privatni,  bez plaćanja poreznih davanja i bez uračunavanja u plaću

Na upit vijećnika Mitra Obradovića o korištenju službenog vozila Županije koje koristi  Županica u svrhe : posjećivanja predavanja na fakultetu Osijeku, dolazak na stranačke skupove, dolaska i odlaska s posla,  „odlaska na noktiće“ – kako su pisali pojedini mediji, odlaske u kupovinu i slična korištenja,  Županica je dala odgovor da automobil koristi u skladu s odlukom koju je donijele Županijsko vijeće.

Odluka o korištenju službenog automobila Županici daje isključivo pravo na korištenje službenog automobila u službene svrhe, a  očito  naša Županica smatra, u skladu sa svojom pozicijom moći,  može propisati  da je čak i odlazak na „noktiće“ službenim autom, korištenje automobila u službene svrhe. Ako bi  se odredbe Zakona o porezu na dohodak primjenjivale i  na našu Županicu, tada bi se korištenje automobila u svrhe, za koje je pitana od strane vijećnika, obračunavala porezna davanja na ime dohotka u naravi prema odredbama Zakona o porezu na dohodak.  U konkretnom slučaju, kod  nepristranog poreznog nadzora,  a na temelju neosporene  činjenice da se službeni automobil Županije  koristi u privatne svrhe, obračunala   bi se  mjesečno  neto plaća Županici   na ime korištenja osobnog automobila,  a na taj iznos bi se   zaračunala i porezna davanja,  ovisno o vrijednosti vozila ili visini leasnig rate.

Međutim u našoj Županiji, a i u cijeloj državi takva se davanja računaju samo poduzetnicima koji nisu u sprezi s vlašću,  a političarima, koji postavljaju one koji bi to trebali nadzirati,  to se ne može i ne smije desiti.

Iz rasprave na 8. Sjednici Županijske skupštine vidljivo je da u je ovoj Županiji  i nadalje poticajno biti s druge strane  zakona i da zakonske norme nisu iste za sve građane  te da  se kod nas postupa prema onoj narodnoj poslovici prema kojoj se velikim lopovima skida kapa a malim  glava, a da je obećanje budućih radnji, a ne stvarni rad,  osnovni moto političara na vlasti.

                                               Klub vijećnika SDP-a Županijske skupštine Požeško-slavonske županijeOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo