Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Krešimir Pavelić novi/stari predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Krešimir Pavelić novi/stari predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Požega.eu | Krešimir Pavelić novi/stari predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDNa Izvještajno-izbornom saboru odlučeno je da Krešimir Pavelić ostaje predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Požeško-slavonske županije, a za njegovog zamjenika izabran je Zvonko Polić.

Podršku radu Sabora svojom nazočnošću dao je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha te predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Tomica Galović.

Na početku podnošenja izvješća o proteklom radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Požeško-slavonske županije stari/novi predsjednik Krešimir Pavelić naglasio je kako u sredinama u kojima djeluju imaju podružnice u Pleternici, Pakracu, Kutjevu, Kaptolu, Brestovcu i Čaglinu gdje su svojim radom ostavili značajan trag i doprinos životu i društvenim zbivanjima kao važan faktor volonterskog rada, brige o braniteljima i istini o Domovinskom ratu.

Krešimir Pavleić je nastavio sa svojim izvješćem te na samom početku naglasio da je na prijedlog njihove Udruge prvi zapovjednik 123 brigade, general pukovnik Miljenko Crnjac proglašen počasnim građaninom Grada Požege te da je prvi predsjednik HDZ Požeštine i pukovnik HV Antun Božić, također na njihov prijedlog proglašen počasnim građaninom Grada Požege,

-Mjesto spomenika za sve poginule, nestale i umrle Hrvatske branitelje iz Domovinskog rata je na prijedlog Udruge imenovan Trg 123 brigade u Požegi. Da smo inicirali i svojim radom potakli otvaranje Spomen sobe Domovinskog rata  te pomogli u opremanju prostora i to je činjenica kao i to da smo jedina udruga sa našeg područja nakon sramotne prvostupanjske presude generalima Gotovini i Markaču organizirali prosvjed na koji su se odazvali  svi lokalni političari bez obzira na politička opredjeljenja te da je Udruga kroz niz godina dodijelila više od 70 računala za djecu iz višečlanih obitelji a slabijeg imovinskog stanja - naglasio je Pavelić i nastavio kako su njihovi članovi, a u sklopu projekta „Sat istine-vrijeme istine“ održali preko 300 predavanja u osnovnim i srednjim školama, Hrvatskom Vojnom učilištu te u sklopu Vojarne Požega i za svoj rad dobili godišnju nagradu Županije (Mario Kalan i Mario Bošnjak).-Udruga je bila pokrovitelj i nakladnik te u tisak dala  3 knjige, "Tada je trebalo imati petlju" , "Brestovačka satnija" i Zbirka poezije „Poetska spomenica“.

Navedena je prisutnost članova Udruge na različitim događanjima od kojih je Krešimir Pavelić neke istakao od obilježavanjai postrojavanja 123. brigade sa popratnim sadržajima na kojima svakih pet godina napune Trg svetog Trojstva koje se smatra najbrojnije okupljanje branitelja.

-Održali smo tradiciju obilježavanja osnutka 63. bataljuna u Vidovcima, naši ogranci su obilježili spomen pločama trajno sjećanje na svoje poginule sumještane i suborce, pomažemo obiteljima nakon smrti naših članova i potpora smo im i na svakoj usluzi, a kroz naš ured  je prošlo na stotine branitelja koje smo kroz savjetovanje i razgovor uputili na prave adrese kako bi ostvarili svojih prava bez obzira dali su naši članovi - nastavio je Pavelić te dodao da su odlazili i organizirali sportska druženja, a u svesrdnu pomoć Miroslava Bagarića ispred Požeško-slavonske županije i Joze Katića, ispred Ministarstva Hrvatskih branitelja.-U gradu Požegi smo organizirali i održali najbrojnije sportsko natjecanje Hrvatskih branitelja na području Republike Hrvatske. Svojim prisustvom u aktivnostima grada Požege aktivno smo doprinosili prijedlozima  kako bi zemljišta i opremanje tih zemljišta konzumirali svi HRVI s područja grada Požege i nema niti jednog ne zbrinutog. Inicirali smo i podigli spomenik u Golobrdcima poginulim hrvatskim braniteljima te inicirali uspostavu Spomen parka Sokolovac kojeg i danas održavamo i čuvamo kao spomen na Narodnu zaštitu i prve naoružane postrojbe. Inicirali smo podizanje spomenika dr. Franji Tuđmanu ispred Veleučilišta i sad nepostojećeg ali kultnog i legendarnog atletskog stadiona u Požegi na kojem je dr. Tuđman pozvao sve Hrvate na pomirbu, inicirali smo i pozvali bivšeg predsjednika RH Ivu Josipovića koji se poklonio pred spomenikom dr. Franji Tuđmanu i položio vijenac, a prvi koji je to učinio, a svojim zalaganjem osiguravali sredstava u Gradskom proračunu za razne pomoći u situacijama koje bi snašle hrvatske branitelje te snažno snažno utjecali na zapošljavanje hrvatskih branitelja u skladu sa Zakonom - nastavio je Pavelić pojašnjavajući i inicijativu i poticaj dokumentarnog predstavljanja zastupnicima u Saboru RH potrebe izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima posebno u domeni zapošljavanja, kao i u domeni priznavanja statusa pripadnika Narodne zaštite, a što je sve rezultiralo pozitivnim i posebno pravednim rješenjima i izmjenama.

Pavelić je naglasio je kako su njihove podružnice Pleternici, Pakracu, Kutjevu, Kaptolu, Brestovcu i Čaglinu uz sve aktivnosti imale važnu ulogu i doprinos, a i same organizirale i provodile svoje aktivnosti.

 Ravnatelju požeške bolnice dr.sc. Ivanu Vukoji i gradonačelniku Kutjeva Josipu Budimiru, prema odluci čelništva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Požeško-slavonske županije biti će dodijeljene zahvalnice kojima im žele zahvaliti za njihovo nesebično pomaganje kako braniteljima tako i članovima njihovih obitelji.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.