Kreće obnova i područne škole u Vidovcima

Autor: DK

POŽEGA / VIDOVCI – Ovih će se dana krenuti sa procedurom provođenja natječaja i obnovom područne škole u Vidovcima koja je nekada imala po dva razreda učenika od 1. do 4. u svakom odjeljenju pa čak i više od 25 učenika u jednom razredu, a danas po jedno razredno odjeljenje po 20 i manje učenika. Tim radovima nastavlja se energetska obnova školskih i drugih objekata na području grada Požege, a u posljednje vrijeme obnovljen je mjesni dom u Golobrdcima i OŠ Dobriše Cesarića.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja gradu Požegi odobrilo je 322 tisuće kuna putem pilot projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

– Uz 587 tisuća kuna sredstava iz Državnog proračuna mi ćemo u petak raspisati natječaj za izvođača radova za energetsku obnovu OŠ Antuna Kanižlića, područne škole Vidovci. Grad Požega ima u planu za idući period riješiti problematiku mjesnih domova u Ugarcima i Mihaljevcima. Time bismo završili jedan veliki ciklus investiranja u energetsku obnovu zgrada u vlasništvu grada Požege i tada bi svi školski objekti, osim područne škole u Staroj Lipi, bili obnovljeni i riješeni – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović koji je istakao kako su i aktualni radovi na Gradskom bazenu i Trgu sv. Terezije čime je izuzetno zadovoljan jer dinamika ide planiranim tokom.

– Vrijeme nam baš ne ide na ruku zbog kiše, ali sve i dalje ide po planu i termini se poštuju. Za 10. srpnja predviđeno je otvorenje bazena. Rekonstrukcija Trga sv. Terezije također ide po planu i nadamo se da ćemo zadržati one rokove o kojima smo govorili – dodao je Neferović.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: