Kreativno i promišljeno: Pleternički kalendar kao mali vodič kroz turistička i druga zbivanja

Autor: S.P.

Turistička zajednica Grada Pleternice s Javnom Ustanovom Pleternica pomno je pratila interese lokalne zajednice te izradila kalendar događanja za 2022. Kalendar s označenim događanjima za svaki mjesec omogućava građanima da prate novosti i aktivnosti koje su za njih priređene.

Iako je tehnologija krupnim koracima napredovala pa gotovo sve informacije imamo u pametnom uređaju koji stane u džep, dobra tradicija da se početkom svake godine nabavljaju kalendari, zidni i stolni, još nije jenjala. Kalendar je suradnik kroz radnu godinu, podsjetnik, pokazatelj vaših ukusa i životnih stavova, a nerijetko i statusni simbol. Ne čudi stoga da su poduzetni Pleterničani i kalendaru dali posebno značenje opremivši ga fotografijama koje donose ljepotu tog malog grada i njegovih manifestacija, ali i informacijama koje mogu zainteresirati i njegove žitelje i goste.

Na svakom listu, svaki mjesec, za svakog ponešto. Tako se primjerice može pročitati kako je svaki drugi vikend u znaku dječjeg vikend program u Terra Panonici uz filmske projekcije ili predstave, dok svaki četvrti vikend predstavlja vikend za kulturu koji donosi filmske projekcije za odrasle, a svaki četvrtak tu su i programi u Knjižnici.

Dosadašnjim manifestacijama srijedom na Gradskoj tržnici i ruralnoj srijedi pridružuje se i sajmeni dan svake subote, a tu su i tradicionalne manifestacije kroz godinu koje su Pleternicu svrstale i na nacionalnu turističku scenu.”Pokušavamo stvoriti tu naviku da ljudi znaju kojim danom se što događa i osim toga, što imamo taj program koji je svaki mjesece isti, imamo i manifestacije koje su već poznate. Primjerice u lipnju Cvjetići glazbe, Fišijada, Smotra folklora i Međunarodni konjički turnir, krajem kolovoza imamo Devetnicu, potom slijede Dječji tjedan i prosinačko sadržajno bogatstvo s adventskim programom. Imamo plan po kojem “vozimo”, naravno, bit će tu stvari koje će se dodatno događati, ali ovo su one koje su kontinuirane i sigurne.” rekla nam je gradonačelnica Marija Šarić.

Uz brojna zbivanja kalendar je mali svojevrsni vodič kroz Pleternicu, ali i još jedna potvrda kako se u tom gradu, u svakom segmentu, radi kreativno i promišljeno.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot