Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Krajem studenog 211 umirovljenika na području Požeške županije su radili do četiri sata dnevno

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prema objavljenim podacima krajem mjeseca studenog prošle godine u našoj zemlji  je radilo 23537 umirovljenika koji kao korisnici starosne ili prijevremene starosne mirovine rade do polovine punog radnog vremena. Od toga broja 7990 su žene, a 15,5 tisuća muškarci.

Među tim djelomično radno angažiranim umirovljenicima se nalazi njih 211 koji žive na području Požeško-slavonske županije od kojih je 152 muških i 59 žena. Taj broj se u ovoj županiji već unazad pet mjeseci uglavnom kreće više od 200.

Gledajući te podatke vidljivo je da samo Ličko-senjska županija ima manje radno angažiranih umirovljenika od Požeško-slavonske i broji ih 178.

Najviše ih radi u gradu Zagrebu gotovo i to više od 7 tisuća osoba, a dalje slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 2407, Primorsko-goranska sa 2333, te Istarska županija sa 1750 radno angažiranih umirovljenika.

Na začelju ovih podataka su županije istočne Hrvatske. Virovitička-podravska županija ima 250 umirovljenika koji rade do četiri sata dnevno, Bjelovarsko-bilogorska sa 381, Vukovarsko-srijemska 472 itd.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.