Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Dok kraja godine Konzum zatvara šest prodavaonica na području Požeško-slavonske županije

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Dok kraja godine Konzum zatvara šest prodavaonica na području Požeško-slavonske županije Požega.eu | Dok kraja godine Konzum zatvara šest prodavaonica na području Požeško-slavonske županije

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

POŽEGA - Uz požeški Super Konzum na području Požeško-slavonske županije "još uvijek" posluje i 13 manjih prodavaonica, u Požegi 4, po jedna u Lipiku, Pleternici, Jakšiću, Kaptolu, Kutjevu, Brestovcu i Velikoj te dvije u Pakracu. Do kraja godine taj će se broj prodavaonica smanjiti, i to za njih šest. Koje će točno Konzum prodavaonice zahvatiti restrukturiranje i biti zatvorene to nam nisu htjeli potvrditi. U odgovoru na naš upit naveli su samo da je u planu zatvaranje šest prodavaonica, a u samom gradu Požegi njih dvije.

Prema neslužbenim informacijama Super Konzum u Požegi trebao bi nastaviti s radom i svojim poslovanjem, ali to je još uvijek naglašavamo neslužbena informacija. U svakom slučaju neka općinska središta ostat će bez KONZUM prodavaonica, točno koja za sada nije poznato, a na nama nije da o tome nagađamo.

-Na području Požeško-slavonske županije ukupno je planirano zatvaranje šest trgovina do kraja godine, a u samom gradu Požegi u planu je zatvaranje dvije trgovine. Kao i do sada u procesu restrukturiranja, posebnu pažnju posvećujemo zaposlenicima te im primarno želimo osigurati kontinuitet zaposlenja u vidu preraspodjele na nova radna mjesta - navodi se u odgovoru kojeg smo primili iz Odnosa s javnošću Konzuma d.d. u kojem se dalje navodi kako napominju da je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu.

-Ova zatvaranja imaju za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te su sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta - dodaju u odgovoru iz Konzuma.

Taj broj trgovina koje se zatvaraju povećat će broj nezaposlenih na području Požeško-slavonske županije, najmanje za 10 osoba jer se ne mogu svi oni zaposlenici preraspodijeliti u druge prodavaonice koje posluju na granici profitabilnosti.

Hoće li KONZUM razmatrati mogućnost otvaranja svojih prodavaonica na drugim profitabilnijim lokacijama kako to najavljuje izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u to je teško povjerovati.

-Uz smanjenje neprofitabilnih trgovina, istovremeno ćemo raditi na otvaranju novih, tako da je moguće da se i u njima zaposli dio radnika. Dio zaposlenika stekao je i uvjete za mirovinu - rekao je u razgovoru za Jutarnji list Ante Ramljak dok je Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine izjavila kako su sindikalni povjerenici u stalnom kontaktu s upravom Konzuma koja ih obavještava o daljnjim koracima.

Hoće li prostori koje napusti KONZUM ostati prazni uz tužan prizor i još tužniju poruku ili će neka druga trgovačka kuća iskazati zainteresiranost za otvaranje maloprodajne prodavaonice ostaje nam za vidjeti.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.