Dok kraja godine Konzum zatvara šest prodavaonica na području Požeško-slavonske županije

Autor: D.K.

POŽEGA – Uz požeški Super Konzum na području Požeško-slavonske županije “još uvijek” posluje i 13 manjih prodavaonica, u Požegi 4, po jedna u Lipiku, Pleternici, Jakšiću, Kaptolu, Kutjevu, Brestovcu i Velikoj te dvije u Pakracu. Do kraja godine taj će se broj prodavaonica smanjiti, i to za njih šest. Koje će točno Konzum prodavaonice zahvatiti restrukturiranje i biti zatvorene to nam nisu htjeli potvrditi. U odgovoru na naš upit naveli su samo da je u planu zatvaranje šest prodavaonica, a u samom gradu Požegi njih dvije.

Prema neslužbenim informacijama Super Konzum u Požegi trebao bi nastaviti s radom i svojim poslovanjem, ali to je još uvijek naglašavamo neslužbena informacija. U svakom slučaju neka općinska središta ostat će bez KONZUM prodavaonica, točno koja za sada nije poznato, a na nama nije da o tome nagađamo.

-Na području Požeško-slavonske županije ukupno je planirano zatvaranje šest trgovina do kraja godine, a u samom gradu Požegi u planu je zatvaranje dvije trgovine. Kao i do sada u procesu restrukturiranja, posebnu pažnju posvećujemo zaposlenicima te im primarno želimo osigurati kontinuitet zaposlenja u vidu preraspodjele na nova radna mjesta – navodi se u odgovoru kojeg smo primili iz Odnosa s javnošću Konzuma d.d. u kojem se dalje navodi kako napominju da je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu.

-Ova zatvaranja imaju za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te su sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta – dodaju u odgovoru iz Konzuma.

Taj broj trgovina koje se zatvaraju povećat će broj nezaposlenih na području Požeško-slavonske županije, najmanje za 10 osoba jer se ne mogu svi oni zaposlenici preraspodijeliti u druge prodavaonice koje posluju na granici profitabilnosti.

Hoće li KONZUM razmatrati mogućnost otvaranja svojih prodavaonica na drugim profitabilnijim lokacijama kako to najavljuje izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u to je teško povjerovati.

-Uz smanjenje neprofitabilnih trgovina, istovremeno ćemo raditi na otvaranju novih, tako da je moguće da se i u njima zaposli dio radnika. Dio zaposlenika stekao je i uvjete za mirovinu – rekao je u razgovoru za Jutarnji list Ante Ramljak dok je Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine izjavila kako su sindikalni povjerenici u stalnom kontaktu s upravom Konzuma koja ih obavještava o daljnjim koracima.

Hoće li prostori koje napusti KONZUM ostati prazni uz tužan prizor i još tužniju poruku ili će neka druga trgovačka kuća iskazati zainteresiranost za otvaranje maloprodajne prodavaonice ostaje nam za vidjeti.

Više iz kategorije