Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kraj kolovoza i početak rujna ponovo u znaku „7 dana-7 noći“

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kraj kolovoza i početak rujna ponovo u znaku „7 dana-7 noći“ Požega.eu | Kraj kolovoza i početak rujna ponovo u znaku „7 dana-7 noći“

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

POŽEGA – Tradicija duga gotovo pola stoljeća se nastavlja. U Požegi će se ove godine održati 49. glazbeni festival Slavonije koji ima veliki publicitet i posjetu, a pripreme se odvijaju uobičajenim tempom.Ivan Bunjevac, direktor festivala "Auera Fest" -Od 2014. godine došlo je do bitnog pomaka u razmišljanju o budućnosti festivala, pa je prihvaćena nova koncepcija koja je uspješno prezentirana, a sadrži niz festivala pod skupnim nazivom Aurea fest Požega, a ovogodišnji će se održati od 27. kolovoza do 2. rujna ove godine u povijesnoj jezgri grada – kaže direktor festivala Ivan Bunjevac.

Utvrđen je program Aurea festa koji činje u nedjelju 27. kolovoza Festivalom običaja uz tradicionalnu Folklornu povorku i Požešku berbu grožđa kada će se prikazati običaji, glazba i plesovi iz života naroda koji žive u Slavoniji, a uslijedit će Izbor za najgizdavije Šokice.

Dan kasnije je Festival uličnih svirača i mađioničara, te u utorak 29. kolovoza Festival plesa uz nastup plesnih skupina suvremenog plesa, te mažoretkinja.

U srijedu 30.8. je Festival jazza kada nastupa Big Banda Požega s atraktivnim vokalnim i instrumentalnim solistima, a zadnjeg dana tog mjeseca Koncertna večer na kojoj će nastupit renomirana imena  hrvatske glazbene scene, te Festival elektronske glazbe.

Najveći noviteti su zadnja dva festivalska dana. U petak 1. rujna je Aurea Fest popularne glazbe Požega koji donosi nastup 18 poznatih pjevača ovoga stila glazbe s novim pjesmama.

Završetak Aurea festa je u subotu 2. rujna kada se održavaju Zlatne žice Slavonije, tradicionalno najpoznatiji festival kojim se do sada predstavljao svaki festival u Požegi, a nastupit će 18 najpopularnijih solista i sastava s novim tamburaškim pjesmama.

Prateće priredbe su:Fišijada u parku uz Orljavu, Aurea Fest polumaraton, Aurea Fest povijesnih postrojbi, zatimAurea fest uličnih svirača i mađioničara svaki dan na šetalištu u staroj gradskoj jezgri, Aurea fest vina svaki dan u Vino-gradu također u staroj gradskoj jezgri, Aurea fest gastronomije svakog dana u gradskoj jezgri, te Aurea fest djece svaki dan u Dječjem gradu uz razne igre i predstave za djecu.

-Festival je prvenstveno zamišljen  da se većina programa odvija na otvorenim lokacijama grada Požege, a specifične lokacije su Trg sv. Trojstva, Šetališna zona ( Cehovska ulica, Florijanova ulica, Mesnička ulica, Ulica Dragutina Lermana), Trg sv. Terezije, školsko dvorište OŠ J. Kempfa, te park kraj Orljave- kazao nam je direktor Aurea festa Ivan Bunjevac, dipl.iur.

/Foto: arhiva, pozega.eu/Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.