Kovački obrt Baja iz Jakšića veseljem uz rodbinu, prijatelje i poslovne partnere ušao u punoljetnost /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Mnogo razloga za slavlje imala je ovih dana marljiva obitelj Josipa Čavajde iz Jakšića jer je njihov posao Kovački obrt Baja napunio 18 godina uspješnog rada i razvoja. Stoga su u restoranu Stari fenjeri u Turniću okupili šezdesetak rođaka, prijatelja i poslovnih partnera s kojima su podijelili radost i proslavili ulazak u punoljetnost!

Sve je započeo Josipov otac Drago, on je naslijedio kovačku radnju Baja gdje je sada troje zaposlenih, a sve što rade je ručni rad i kovano iz metala tako da su prepoznatljivi na širim prostorima uključujući i izvan granica zemlje.

-Pomažu nam svi članovi obitelji ovisno o mogućnostima, a proizvodimo oko 50 vrsta satara, desetak vrsta motika, noževe od inoksa i drugo – kaže nam raspoloženi Josip u društvu supruge i odabranih gostiju među kojima je bila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

Kažu nam ponosno da zbog dobrih referenci za svoje uratke praktički nemaju problema sa plasmanom ovih zapravo unikata na tržištu. Tijekom pandemije korona virusa orijentirali su se na internetsku prodaju gdje su se dobro prezentirali uratke, a često odlaze na brojne sajmove kao što su Bjelovarski u Gudovcu, zatim u Osijeku i Benkovcu, kao i u Celju i Gornjoj Radgoni u susjednoj Sloveniji. Njihove proizvode često kupuju mesnice na širem području.

Fešta je bila izuzetno vesela, a uz obilnu večeru gosti su počašćeni dvjema tortama u čast slavljenika.

Za tako dobru atmosferu pobrinuli su se članovi tamburaškog sastava Srce bećarsko izvodeći pjesme koje su oduševile sudionike svečanosti. Uz njihovu svirku i pjesmu bilo je i podosta veselih plesova razdraganih gostiju.

Foto: D. Murković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88