Požega.eu

Košarkašice Plamen Požege prvakinje polusezone u domaćoj ligi, te u ženskoj Europskoj ligi četvrte

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Prvenstvena natjecanje u ženskoj košarci za ovu polusezonu su završena, a košarkašice Plamen Požege ostvarile su povijesne rezultate. Prvakinje su Premijer lige naše zemlje, a osvojile su i četvrto mjesto u Europskoj ligi(WABA) gdje su se po prvi puta natjecale! Podsjetimo 2003. godine Požežanke su također bile prvakinje polusezone domaće lige, no tada nisu bile na međunarodnoj sceni.-Izuzetno smo zadovoljni polusezonom jer smo u nju ušli sa ekipom iz koju su kasnije izostale tri igračice, a trebalo je složiti sve karaktere među njima – kazao nam je trener Vladimir Englman nakon pobjede u derbiju nad zagrebačkom Trešnjevkom, te dodao da su igračice bile dosta preopterećene stalnim natjecanjima u obje lige. Dodatni problem je da dio igračica zbog radnih obaveza nije mogao putovati na pojedine utakmice.

Očekivanja su da će nastavak natjecanja biti lakši jer u WABA ligi imaju gostovanja u bližim odredištima tako da nemaju dugih i napornih putovanja.

Igračice su dobile zasluženi, no vrlo kratak odmor jer već 5. siječnja gostuju u Banja Luci u WBA ligi, a 15. istog mjeseca počinje Premijer liga.

-Imamo financijskih problema, grad Požega je odradio svoj dio, no rezultati na razini požeškog sporta nisu odgovarajuće valorizirani - kazao nam je na kraju Vladimir Englman uz čije se ime vežu svi uspjesi ženske košarke u gradu na Orljavi.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.