Košarkašice Plamen Požege prvakinje polusezone u domaćoj ligi, te u ženskoj Europskoj ligi četvrte

Autor: Jelenko Topić

Prvenstvena natjecanje u ženskoj košarci za ovu polusezonu su završena, a košarkašice Plamen Požege ostvarile su povijesne rezultate. Prvakinje su Premijer lige naše zemlje, a osvojile su i četvrto mjesto u Europskoj ligi(WABA) gdje su se po prvi puta natjecale! Podsjetimo 2003. godine Požežanke su također bile prvakinje polusezone domaće lige, no tada nisu bile na međunarodnoj sceni.

-Izuzetno smo zadovoljni polusezonom jer smo u nju ušli sa ekipom iz koju su kasnije izostale tri igračice, a trebalo je složiti sve karaktere među njima – kazao nam je trener Vladimir Englman nakon pobjede u derbiju nad zagrebačkom Trešnjevkom, te dodao da su igračice bile dosta preopterećene stalnim natjecanjima u obje lige. Dodatni problem je da dio igračica zbog radnih obaveza nije mogao putovati na pojedine utakmice.

Očekivanja su da će nastavak natjecanja biti lakši jer u WABA ligi imaju gostovanja u bližim odredištima tako da nemaju dugih i napornih putovanja.

Igračice su dobile zasluženi, no vrlo kratak odmor jer već 5. siječnja gostuju u Banja Luci u WBA ligi, a 15. istog mjeseca počinje Premijer liga.

-Imamo financijskih problema, grad Požega je odradio svoj dio, no rezultati na razini požeškog sporta nisu odgovarajuće valorizirani – kazao nam je na kraju Vladimir Englman uz čije se ime vežu svi uspjesi ženske košarke u gradu na Orljavi.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek