Košarkašice Plamen Požege, kao sportašice najvišeg državnog ranga, od ponedjeljka počinju sa redovnim treninzima

Autor: Jelenko Topić

Shodno novodonesenim mjerama Stožera civilne zaštite naše zemlje vezanim uz ublažavanje zabrana od ponedjeljka će početi pripreme sportaša prve i druge skupine.  Tom odlukom otvaraju se treninzi sportaša isključivo ove dvije skupine i to u pojedinačnim kategorijama, te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja. Među njih zasigurno spada i Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Njegove igračice pod vodstvom dugogodišnjeg trenera Vladimira Englmana tako će od ponedjeljka imati redovne treninge u požeškoj sportskoj dvorani Tomislav Pirc.

Prva ženska košarkaška liga stala je sredinom ožujka, zasada nije izvjesno kada će uslijediti nastavak ove sezone, no sigurno je da bi to trebalo biti uskoro. Na taj način požeške igračice će spremne dočekati nastavak prvoligaškog prvenstva kroz koji se očekuje očuvanje prvoligaškog statusa.

Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je objavio preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi za navedene sportaše moći odvijati. Preporuku je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a prema uputi Središnjeg državnog ureda za šport koji napominje kako će se i dalje svakodnevno pratiti epidemiološka situacija te će se sukladno pokazateljima donositi daljnje mjere za sportske aktivnosti.

Tako je među ostalim preporučeno da je organizacija treninga moguća isključivo na športskim objektima koji mogu udovoljiti takvim tehničkim i sigurnosnim uvjetima da se može poštovati fizička udaljenost od 5 metara među svim športašima, odnosno da postoji prostor od 20 četvornih metara po športašu, a trening istovremeno smije biti organiziran za najviše 5 osoba uključujući jednog trenera i s minimalnim brojem tehničkog osoblja koji rade na pojedinom objektu na koje se također odnose sve mjere prije, tijekom i nakon treninga.

Na športskom objektu moraju biti osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti propisani važećim uputama tijekom trajanja mjera, za što su nadležni gradski športski savezi ili zajednice odnosno županijski stožer civilne zaštite.

Foto FB ŽKK Plamen

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića