Korona virusa u Požeško-slavonskoj županiji nema: “Poduzimamo sve mjere da do zaraze ne dođe”

Autor: D.K.

Članovi Stožera civilne zaštite u stalnom su kontaktu. Održavaju sjednice i zasjedaju svaki dan, razmatraju aktualnu situaciju i donose preporuke.

Zaključak s današnje sjednice na kojoj je uz ostale članove Stožera prisustvovao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević da na području Požeško-slavonske županije nema oboljelih od korona virusa Covid-19 uz napomenu da su obavljena testiranja u dva slučaja  koja su pokazala negativan rezultat.   

-Za sada nećemo donositi odluku o prestanku rada predškolskih i školskih ustanova. Aktivnosti trebaju ići dalje, sustav treba funkcionirati. Neke županije su već donijele takve odluke, mi smo spremni i za takav oblik nastave preko video veze ili HTV-a 3. program, no za sada nema takvih potreba na području naše županije. Sustav je stabilan, mi nemam o oboljelih, a sve naše škole su opremljene i za takav sustav nastave. Bliži se kraj školske godine i želimo da sustav koliko god je moguće radi normalno – naglasio je župan Tomašević.

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije zasjeda svakog dana, a svi članovi stožera u cjelodnevnom kontaktu u slučaju bilo kakvih hitnih događanja ili potrebe za djelovanjem i obraćanjem javnosti. Zaključak današnjeg stožera je da na području Požeško-slavonske županije nema prijavljenih oboljelih od korona virusa Covid-19. Izvršena su testiranja na dva slučaja, no oba su pokazala negativan rezultat na testiranju.

-Na današnjoj sjednici donijeli smo odluke i preporuku da se odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na području županije. Građanima dajemo uputu da se drže svih mjera higijenskih standarda koje je pripisao Nacionalni stožer Civilne zaštite. Posebno se ističe da osobe u samoizolaciji kod kuće, prvenstveno vozači i putnici koji su temeljem rješenja Granične sanitarne inspekcije dobili rješenje o samoizolaciji, da se pridržavaju tih mjera i budu disciplinirani. Svi koji dolaze iz rizičnih područja da se ponašaju savjesno i po naputcima Epidemiološke službe – rekao je Vedran Neferović voditelj Stožera civilne zaštite za Požeško slavonsku županiju pozivajući sve građane da prate upute preko medija.

-Organizatori javnih događanja i skupova neka se svakako prije konzultiraju sa Stožerom, Epidemiološkom službom i policijom prije samih događanja. Sva sportska natjecanja za sada su otkazana – dodao je Neferović

Dr. Ante Vitalija, voditelj Epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije koji je i član Stožera Civilne zaštite potvrdio je da u Požeško-slavonskoj županiji nema oboljelih od korona virusa.

-Dva sumnjiva slučaja su testirana i oba su se pokazala negativno. Molimo građane da se pridržavaju uputa Stožera i da se odgovorno i savjesno ponašaju u ovom vrijeme. Napravit ćemo sve mjere da do zaraze ne dođe ili što kasnije. Pripremili smo se i za putnike koji dolaze iz zaraženih i sumnjivih područja. Oni moraju sami odmah ići u samo izolaciju a nakon 14 dana ako ne dobiju nikakve simptome, moći će se uključiti u svakodnevni život i rad. Svi koji imaju respiratorne probleme i bolesti i tegobama a koje nisu putovale u nesigurna područja, nisu bili u nikakvom kontaktu sa zaraženim osobama, neka se samo jave svom obiteljskom liječniku. Osobe koje dolaze iz zaraženih područja također neka prvo nazovu epidemiologa, a ne odmah odlaziti u zdravstvene ustanove – rekao je dr. Vitalija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88