Korisnici Doma za starije osobe Ljeskovica izradili prigodne poklone za nadolazeće blagdane /FOTO/

Autor: D.K.

Ako se ovih dana zateknete u požeškoj pješačkoj zoni naići ćete pokraj lijepo ukrašenog i veselog štanda na kojem možete pronaći prigodne poklone za advent i nadolazeće blagdane, Božić i Novu godinu. Sve su to izradile osobe s mentalnim poteškoćama, korisnici Doma za starije osobe Ljeskovica uz pomoć tamošnjih zaposlenika. Zanimljiva je to aktivnost u koju se rado uključuju korisnici doma i kojima to puno znači.

-Treću godinu smo ovdje u Požegi, u pješačkoj zoni, uoči advenstkog vremena gdje naši korisnici i zaposlenici Doma za starije osobe Ljeskovica izlože prigodne proizvode upravo za te blagdanske dane, prvenstveno različite adventske vijence, svijeće i dr. Sve to što vidite napravili su naši korisnici uz pomoć kolegice Katarine Majski, koja je radna terapeutkinja u našoj ustanovi. Već početkom jeseni počinjemo s pripremama kako bi sve ovo mogli izraditi. Prikupljamo plodove u šumi i prirodi i sve što možemo iskoristiti da možemo izraditi ove prelijepe adventske vijence. Skupni, od njih 10-ak koji su uključeni u ovu grupu i koji to izrađuju puno znači, posebice dolazak u grad gdje građanima i prolaznicima nude ono što su napravili. Oni građani koji uzmu neki od ponuđenih proizvoda za isti mogu dati donaciju. Mi to ne prodajemo. Ona sredstva koja kroz donaciju prikupimo upotrijebimo za kupnju materijala koji potreban za izradu svega toga – rekla je Rada Matoš ravnateljica Doma za odrasle osobe Ljeskovica.

Inače u Domu za odrasle osobe Ljeskovica boravi 286 korisnika. To je maksimalni kapaciteti i dom je popunjen do zadnjeg mjesta.

-Imamo listu čekanja i onu prioritetnu. Nije svaki zahtjev jednak i prioritetan za smještaj. Tu se radi o hitnosti koja se razmatra uz potrebitu dokumentaciju. Postoje neki zahtjevi odnosno osobe koje mogu čekati na smještaj jer se ne radi o hitnosti. Naši su smještajni kapaciteti u svakom slučaju manji od potrebitih. Uz to mi smo kao Dom za odrasle osobe kao takva jedina ustanova, za osobe s mentalnim poteškoćama, za područje triju županija u Slavoniji, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Osječko-baranjsku – dodala je ravnateljica Matoš.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek