Korektnost, iskrenost i poštenje za zajedničko djelovanje

Jakopović ŽeljkoPOŽEGA – Kao koalicijski partner vladajućima u Požeško-slavonskoj županiji pratimo njihove poteze, te reagiramo i usmjeravamo sve aktivnosti radi boljitka naše zajednice – ističe Željko Jakopović(HSS), zamjenik  požeško-slavonskog župana za gospodarstvo, te dodaje da su u njihovom pristupu politici i poslu ključni korektnost, iskrenost i poštenje radi zajedničkog djelovanja.

Sa koalicijsklim partnerom su usuglasili ključne poteze i sve dobro funkcionira kroz ovaj mandat u kojemu je najznačajnije da se vodi politika radi potpunog oporavka županije čemu su podređene sve aktivnosti.

-Na planu financijskog oporavka najbitniji su rješavanje kredita i kamata, mjere za financiranje svih djelatnosti za koje je županija nadležna, te osiguravanje plaća zaposlenicima i materijalnih troškova – nastavlja gospodin Jakopović dodavši da su dugovi i obaveze županije bili 107 milijuna kuna, a sada su prepolovljeni! Slijedećih godina plaćat će se dugovi kroz dospjele obaveze i kredite u iznosu od  5,3 milijuna kuna godišnje.

Zbog sadašnjeg stanja u cijeloj državi ovdje nisu napravljeni veliki kapitalni objekti, a značajno je da energetska obnova zgrada ide i nadalje. Inače županija nema vlastitih sredstava za potporu obiteljskim gospodarstvima, obrtnicioma i poduzetnicima što bi bilo korisno i poticajno za razvoj, a unatoč skromnim mogućnostima sufinaciraju se umjetno osjemenjivanje krava, zaštita klona graševine, projekt crne slavonske svinje, te niz manifestacija u oblasti gospodarstva.

-Izgradnjom sustava za navodnjavanje Kuštrevac i Bektež-Ramanovci 500 hektara obradivih površina je moguće navodnjavati, a zajedno sa Hrvatskim vodama i dd Kutjevom financiramo izradu projektne dokumentacije za sustav Orljava-Londža koji će obuhvatiti površine od 1800 hektara – kaže zamjenik župana Jakopović i nastavlja da je raspisan natječaj za sređivanje katastarskih i gruntovnih odnosa za taj sustav koji će zajedno sa lateralnim kanalima, pumpama i drugim objektima stajati 40 milijuna kuna.

Izgradnja tog sustava predviđena je u 12 etapa ovisno o potrebama poljoprivrednika, ugovoreno je izmještanje jednog kabela u vrijednosti od 500 tisuća kuna, slijedi licitiranje radova na gradnji brane, a gotova je sva dokumentacija uključujući i građevinske dozvole, a predstoji i izgradnja pomoćne ceste kod Migalovaca.

-To ćemo kandidirati za europske fondove i očekujemo prihvaćanje financiranja –kazao nam je na kraju Željko Jakopović istakavši pomake u Uredu za gospodarstvo kroz poboljšanje efikasnosti izdavanja građevinskih dozvola i legalizacije objekata pri čemu prioritet dakako imaju ulagači radi ubrzanog razvoja ovog kraja.

Jakopović je inače član Državnog povjerenstva za upravljanje vodnim područjima, a dajući svoj obol na toj razini načinjena je studija koja obuhvaća sve plasnove gradnje novih objekata u Požeško-slavonskoj županiji uključujući i buduću višenamjensku akumulaciju Kamenska značajnu za budućnost ove sredine.

0 Comment

Send a Comment