Korektnost, iskrenost i poštenje za zajedničko djelovanje

Autor: Jelenko Topić

Jakopović ŽeljkoPOŽEGA – Kao koalicijski partner vladajućima u Požeško-slavonskoj županiji pratimo njihove poteze, te reagiramo i usmjeravamo sve aktivnosti radi boljitka naše zajednice – ističe Željko Jakopović(HSS), zamjenik  požeško-slavonskog župana za gospodarstvo, te dodaje da su u njihovom pristupu politici i poslu ključni korektnost, iskrenost i poštenje radi zajedničkog djelovanja.

Sa koalicijsklim partnerom su usuglasili ključne poteze i sve dobro funkcionira kroz ovaj mandat u kojemu je najznačajnije da se vodi politika radi potpunog oporavka županije čemu su podređene sve aktivnosti.

-Na planu financijskog oporavka najbitniji su rješavanje kredita i kamata, mjere za financiranje svih djelatnosti za koje je županija nadležna, te osiguravanje plaća zaposlenicima i materijalnih troškova – nastavlja gospodin Jakopović dodavši da su dugovi i obaveze županije bili 107 milijuna kuna, a sada su prepolovljeni! Slijedećih godina plaćat će se dugovi kroz dospjele obaveze i kredite u iznosu od  5,3 milijuna kuna godišnje.

Zbog sadašnjeg stanja u cijeloj državi ovdje nisu napravljeni veliki kapitalni objekti, a značajno je da energetska obnova zgrada ide i nadalje. Inače županija nema vlastitih sredstava za potporu obiteljskim gospodarstvima, obrtnicioma i poduzetnicima što bi bilo korisno i poticajno za razvoj, a unatoč skromnim mogućnostima sufinaciraju se umjetno osjemenjivanje krava, zaštita klona graševine, projekt crne slavonske svinje, te niz manifestacija u oblasti gospodarstva.

-Izgradnjom sustava za navodnjavanje Kuštrevac i Bektež-Ramanovci 500 hektara obradivih površina je moguće navodnjavati, a zajedno sa Hrvatskim vodama i dd Kutjevom financiramo izradu projektne dokumentacije za sustav Orljava-Londža koji će obuhvatiti površine od 1800 hektara – kaže zamjenik župana Jakopović i nastavlja da je raspisan natječaj za sređivanje katastarskih i gruntovnih odnosa za taj sustav koji će zajedno sa lateralnim kanalima, pumpama i drugim objektima stajati 40 milijuna kuna.

Izgradnja tog sustava predviđena je u 12 etapa ovisno o potrebama poljoprivrednika, ugovoreno je izmještanje jednog kabela u vrijednosti od 500 tisuća kuna, slijedi licitiranje radova na gradnji brane, a gotova je sva dokumentacija uključujući i građevinske dozvole, a predstoji i izgradnja pomoćne ceste kod Migalovaca.

-To ćemo kandidirati za europske fondove i očekujemo prihvaćanje financiranja –kazao nam je na kraju Željko Jakopović istakavši pomake u Uredu za gospodarstvo kroz poboljšanje efikasnosti izdavanja građevinskih dozvola i legalizacije objekata pri čemu prioritet dakako imaju ulagači radi ubrzanog razvoja ovog kraja.

Jakopović je inače član Državnog povjerenstva za upravljanje vodnim područjima, a dajući svoj obol na toj razini načinjena je studija koja obuhvaća sve plasnove gradnje novih objekata u Požeško-slavonskoj županiji uključujući i buduću višenamjensku akumulaciju Kamenska značajnu za budućnost ove sredine.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot