Konstituirano Općinsko vijeće Velike: Antonija Pavlović predsjednica i u drugom mandatu

Autor: DK

VELIKA – Izborom predsjednice Općinskog vijeća Velike u osobi Antonije Pavlović (HDZ), nakon provedenih lokalnih izbora, konstituiran je novi saziv tog zakonodavnog tijela u toj jedinici lokalne samouprave, dok je za njenog zamjenika također jednoglasno izabran diplomirani ekonomist Ivan Matijević (HDZ). Antonija Pavlović kao vijećnica u Općinskom vijeću ulazi u treći mandat s tim da joj je ovo drugi kako će predsjedati tim zakonodavnim tijelom.

Antonija Pavlović, nova-stara predsjednica Općinskog vijeća

Općinsko vijeće čini 15 članova i to 11 članova iz redova HDZ-a, a po jednog vijećnika ima SDP i HSS kao i dvije kandidacijske liste grupe birača.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani načelnik Vlado Boban svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje, a kao zamjenski član određena je Zorica Adžić (HDZ).

Konstituirajuću sjednicu otvorila je Antonija Jurković ispred Ministarstva uprave, odnosno Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji, koja je na kraju čestitala novoizabranim članovima koji su kao vijećnici dali prisegu.

Vijećnici HDZ-a su Antonija Pavlović, Vlado Vinčić, Dario Ivković, Ivan Matijević, Anamarija Sikirić, Dražen Kolundžić, Ivica Adžaga, Mario Vukoje, Pero Miholić, Anka Kraljević i Zorica Adžić. Iz redova SDP-a u vijeću će biti Alen Solić, HSS-a Marina Lukić dok će ispred jedne kandidacijske liste grupe birača vijećnik biti Željko Larva, a druge Robert Radman.

U nastavku sjednice izabrana su radna tijela potrebna da bi se omogućio rad Općinskog vijeća u novom mandatu, a odlučivano je i još o nekim točkama dnevnog reda koje su bile kao dopune i sve prihvaćene gotovo jednoglasno.

Na sjednici su načelnik Vlado Boban i njegov zamjenik Ivo Potočanac položili prisegu pred vijećnicima u novom sazivu.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Ovdje rezultati sve govore. ovo je meni peta konstituirajuća sjednica, od 2006. godine. mislim da smo svi mi ovdje tu samo radi jedne stvari, a to je napredak naše općine. Prošli saziv je bio izuzetno kvalitetan, jednoglasno smo donosili odluke uvažavajuće sve prijedloge i primjedbe što je sve za dobrobit ovog našeg kraja. Drago mi je što su u vijeću vijećnici iz gotovo svih mjesta naše općine, a vodili smo računa i o zastupljenosti branitelja, žena i mladih – rekao ja načelnik općine Vlado Boban.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: