Konstituirano Općinsko vijeće Čaglina: Vladajuća opcija u većini, “ruku” za donošenje odluka neće nedostajati

Autor: D.K.

ČAGLIN – Nakon provedenih lokalnih izbora, na jučerašnjoj sjednici izborom predsjednika Općinskog vijeća Čaglin konstituirano je zakonodavno tijelo u toj jedinici lokalne samouprave.

Ivan Demše, novi-stari predsjednik općinskog vijeća Čaglin

Povjerenje da u idućem mandatu vodi Općinsko vijeće jednoglasno je dobio Ivan Demše (HDZ), koji je u jednom dijelu prethodnog mandata obavljao tu dužnost, dok je za potpredsjednika izabran aktualni zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović (HSS).

Općinsko vijeće čini 13 članova i to 9 članova iz redova sa kolaicijske liste HDZ-a, HSS-a i HSU-a 3 člana iz redova SDP-a jedan HDSSB-ov član.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, ponovo izabrani načelnik Dalibor Bardač svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje, a kao zamjenski član određen je Ivan Radičević (HDZ).

Konstituirajuću sjednicu otvorila je Antonija Jurković ispred Ministarstva uprave, odnosno Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji, koja je na kraju čestitala novoizabranim čanovima koji su kao vijećnici dali prisegu.

Ispred koalicije HDZ-a, HSS-a i HSU-a u Općinskom vijeću Čaglina biti će Ivan Demše, Željko Jakopović, Ivan Radičević, Branko Plavi, Vera Gavran, Željko Šutić, Drago Puklavac, prof. Slađana Švajda i Mara Šimić. Iz redova SDP-a u Općinskom vijeću će sjediditi Antun Emić, Tihomir Filipović i Dinko Lukas, a ispred HDSSB-a Žarko Nemeček.

U nastavku sjednice izabrana su radna tijela potrebna da bi se omogućio rad Općinskog vijeća u idućem mandatu.

Na sjednici je bio nazočan i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač i njegov zamjenik Tomislav Briš.

Više iz kategorije