Konstituirano i Općinsko vijeće Brestovac, Tomo Vrhovac predsjednik u trećem mandatu

Autor: brestovac.hr

BRESTOVAC – Na konstituirajućoj sjednici Općinskog Vijeća općine Brestovac, za predsjednika je uz 12 glasova za i 2 suzdržana za predsjednika ponovo je po treći puta izabran Tomo Vrhovac iz Gučana. Što se tiče općinskog načelnika Zdravka Mandića on je ušao već sedmi mandat na čelu izvršne vlasti u toj jedinici lokalne samouprave.

Na posljednjim lokalnim izborima od 3.370 birača, glasovalo je 47,98% odnosno 1.617. Od toga za Hrvatsku demokratsku zajednicu glasovala su 1.102 birača što je 71,65%, čime je HDZ u Vijeću Općine osigurao 11 mjesta, dok su 3 pripala koaliciji SDP, HSS, HSU i Hrvatskim laburistima.

Tako Vijeće čini 11 članova HDZ-a: Tomislav Čočić, Tomo Vrhovac, Darko Markanjević, Jozo Ilić, Domagoj Stojaković, Josip Pavić, Ivan Đurčević, Ivan Kovačević, Siniša Dragaš, Tihomir Despot i Zvonko Rodić, dok su troje vijećnika iz koalicije SDP, HSS, HSU i Hrvatski laburisti: Drago Stojčević, Marija Končar Grgić i Slavko Lončarević.

Nakon svečane prisege predsjednik Vijeća Tomo Vrhovac, zahvalio se na ukaznaom povjerenju, ističući da mu je to velika čast, ali i obveza i odgovornost. Očekuje konstruktivnu suradnju kao i u prošlom mandatu kada je Vijeće na 31-oj sjednici pokazalo zajedništvo, donoseći odluke jednoglasno.

Zahvalu biračima uputio je i načelnik Zdravko Mandić, naglašavajući da je izuzetno važno zaboraviti na izbore, a bez obzira na političke opcije boriti se i raditi za opće dobre stanovnika Općine. Bitno je donositi važne odluke za boljitak stanovnika Općine, poruka je s konstituirajuće sjednice Vijeća Općine Brestovac.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: