Konstituirano i Gradsko vijeće grada Pleternice: Predsjednik u još jednom mandatu Marijan Aladrović

Autor: DK

PLETERNICA – Konstituirano je i Gradskog vijeće grada Pleternice u novom sazivu na kojem je za predsjednika izabran Marijan Aladrović, a za dopredsjednike Marko Markota (HDZ) i Hrvoje Galić (ispred kandidacijske liste grupe birača). Do izbora predsjednika Gradskog vijeća sjednicu je vodila opunomoćenica Ministarstva uprave, odnosno Ureda državne uprave u Požegi Antonija Jurković.

Gradsko vijeće grada Pleternice čini 17 članova, 9 vijećnika iz redova HDZ-a, 7 iz redova koalicije kandidacijske liste grupe birača i jednog ispred SDP-a.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić koja je bila nazočna na konstituirajućoj sjednici, svoj je mandat stavila u mirovanje, a dužnost njenog zamjenika kao vijećnika u Gradskom vijeću obnašat će Stjepan Bunčić (HDZ). Mandat u mirovanje stavila je i vijećnica Anamarija Petković (HDZ), a dužnost njenog zamjenika obnašat će Josip Baltić.

Svoj mandat u mirovanje stavio je i vijećnik s kandidacijske liste grupe birača Ante Šarić, a dužnost njegovog zamjenika u Gradskom vijeću grada Pleternice obnašat će Anita Šarić.

Nakon izbora i izvješća Mandatne komisije, utvrđivanja članova Gradskog vijeća te izbora Odbora za izbor i imenovanja i izabran je predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća koji su položili prisegu, nakon čega je slušana himna.

Saziv novog Gradskog vijeća grada Pleternice sačinjavat će vijećnici ispred HDZ-a, Marijan Aladrović, Franjo Lucić, Zdravko Novak, Josip Kalan, Marko Markota, Ana Galović, Josip Baltić, Zvonimir Bajić i Stjepan Bunčić.

U Gradskom vijeću s liste grupe birača biti vijećnici, Hrvoje Galić, koji je bio i nositelj te liste, Tajana Vidakušić, Petar Crnjac, Milan Cavrić, Zlatko Banožić, Anita Šarić i Josipa Tokić. dok će ispred SDP-a u Gradskom vijeću bit će Mato Grgić.

U nastavku sjednice, koja je bila prva radna, donesene su još neke odluke i većinom glasova prihvaćena predložena izvješća zbog čega su oporbeni vijećnici izrazili nezadovoljstvo jer nisu na vrijeme dobili potrebite materijale kako bi se mogli pripremiti na te teme.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: