Konjogojska udruga dodijelila zahvalnice za dugogodišnju suradnju, potporu i aktivnost /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Desetak čelnika konjogojskih udruga iz drugih krajeva naše zemlje, te predstavnici Središnjeg saveza hrvatskih hladnokrvnjaka i Uzgojnog programa bili su gosti godišnje skupštine Konjogojske udruge  Vallis Aurea u Mihaljevcima čiji rad je pozdravio izaslanik požeškog  gradonačelnika Slaven Paponja najavivši daljnju potporu u radu.

– Organizirali smo tradicionalnu izložbu konja Zlatne grive Zlatne doline sa natjecanjem u vuči klada, te nastupili na niz izložbi i gostovali  u raznim prigodama kao što su gradske priredbe i slično – kazao je u izvješću o radu  u prošloj godini tajnik Udruge Nikica Blažanin, te dodao da su od Grada Požege preuzeli fijaker i obnovili za daljnje korištenje.

Udruga, odnosno 28 njenih članova, sada posjeduju 72 hladnokrvnjaka od čega je deset starijih pastuha, 27 starijih kobila i 11 ždrebadi, a još imaju nekoliko lipicanaca i toplokrvnih konja, dok je za vožnju fijakera Grad Udruzi kupio konja.

Planom rada za ovu godinu predviđa se nastavak ovih aktivnosti što uključuje Zlatne grive zlatne doline uz proširenje natjecanja u vuči klada, zatim posjete izložbama, te pohod u Mariju Bistricu, uključit će se  u gradske priredbe kao što su Grgurevo i Zlatne žice Slavonije, zatim Festival graševine u Kutjevu i drugo.

Čelnici Saveza hladnokrvnjaka istakli su da je pasmina zaštićena do 2025. godine do kada traju i državne potpore za držanje tih konja.

Predsjednik Konjogojske udruge Damir Pavković uručio je zahvalnice za dugogodišnji rad članovima udruge, te za potporu i suradnju gradovima Požegi i Kutjevu, a pripale su i medijima pozega.eu portal i Požeška kronika za kontinuirano medijsko praćenje rada udruge.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88