Konjogojska izložba, revijalna vožnja zaprega, vuča klada s jednim i parom konja…. /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

MIHALJEVCI – Konjogojstvena udruga “Vallis Aurea” Požega organizirala je 10. Konjogojsku izložbu i 14. Revijalnu utakmica u vožnji zaprega. na nogometnom stadionu Coroatia Mihaljevci.

Goste i uzvanike je na početku manifestacije pozdravio tajnik Konjogojstvene udruge Igor Del Vechio.

Vlasnici i uzgajivači konja publici su se predstavili u nekoliko kolekcija, mladi pastuh i kobila hrvatski hladnokrvnjak, kolekcija starijih pastuha i kobila sa ždrebadi iste pasmine, kolekcija omica i konja u prikazu.

Na manifestaciji je održana i utakmica preciznosti, utakmica brzine te natjecanje u vuči klade s jednim konjem i parom konja.

U kolekciji starijih pastuha hrvatskog hladnokrvnjaka prvo mjesto zauzeo je pastuh Lisac uzgajivača Milana Burića iz Cigroveca u vlasništvu Milorada Grgića iz Poljanske. Drugo mjesto zauzeo je pastuh Zumbul uzgajivača Miška Šklempe iz Donje Garečnice u vlasništvu Josipa Lovrečića iz Nove Bukovice, a treće mjesto je osvojio pastuh Zoran, uzgajivača Mate Terzića u vlasništvu Ankice Terzić. U kolekciji mladih pastuha starosti do 4 godine najbolji je bio Bećar uzgajivača Denisa Crnkovića iz Dragovaca u vlasništvu Maria Kube iz Jakšića. Drugo mjesto osvojio je Sokol uzgajivača i vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca, a treće mjesto je osvojio Zlatan uzgajivača Antona Demalia iz Daruvara u vlasništvuZdravka Bičanića iz Emovačkog Luga.

Prvo mjesto u kolekciji kobila hrvatskog hladnokrvnjaka osvojila je Cvjetka uzgajivača i vlasnika Igora Del Vechia iz Požege. Drugo mjesto osvojila je Vesela uzgajivača i vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca, a treće mjesto zauzima Zamba uzgajivača Mate Terzića iz Velike u vlasništvu Maria Kube iz Jakšića. U kolekciji kobila s ždrebadi prvo mjesto je osvojila kobila Gita sa ženskim ždrebetom uzgajivača i vlasnikaVinogradarstva i podrumarstva ”Krauthaker” iz Kutjeva, a drugo mjesto je osvojila Dorka sa ženskim ždrebetom uzgajivača i vlasnika Igora Del Vechia. Treća je Cvijeta sa ženskim ždrebetom uzgajivača i vlasnika Dalibora Maroševića iz Prekopakre.

Zlatne grive Zlatne doline uvijek donose i jednu od zanimljivosti, utakmicu u vožnji zaprega u kojoj se natjecatelji u parkuru natječu u vožnji preciznosti između čunjeva i vožnji brzine prolaza cijelog parkura. Natjecale su se 3 zaprege, a najbolje rezultate u utakmici preciznosti je odnio Igor Del Vechio, dugi je bio Mario Kuba, treći Mladen Đurčević. U utakmici brzine prvo mjesto je također odnio Igor Del Vechio, drugi je bio Mladen Đurčević, a treći Mario Kuba.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: