Konjogojci najavljuju Smotru svatovskih zaprega i utakmicu preciznosti sa slavonskim kolima

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – U nazočnosti predstavnika konjogojskih udruga iz Županje, Babine Grede, Ruščice, Nove Gradiške i drugih mjesta Konjogojska udruga Pleternica koja ima tridesetak članova sa 50 konja održala je u objektu Etno-kuće Belo u Pleternici redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

-Uključili smo se na pokladna jahanja u desetak mjesta širom Slavonije, te organizirali tradicionalnu takvu priredbu u župi Bučje, imali smo više humanitarnih akcija u našem kraju, te Novoj Gradiški, a materijalna ograničenja u radu teško je prevladati – kazao je u izvještaju o radu udruge njen predsjednik Dalibor Garić izrazivši zahvalu na potpori Požeško-slavonske županije i grada Pleternice, kao i ostalih jedinica lokalne samouprave s ovog područja.

Tajnik Tomislav Hip predložio je program rada gdje je planiran nastavak sudjelovanja članova na pokladnim jahanjima, te niz gostovanja po Slavoniji, a 22. travnja pripremaju prvu Smotru svatovskih zaprega i utakmicu preciznosti sa slavonskim kolima na razini županije dok bi u kolovozu dio članstva krenuo na hodočašće u Mariju Bistricu.

-Vi hrabro koračate dalje i stalno pojačavate svoje aktivnosti, na čemu vam zahvaljujem, a grad Pleternica i županija će biti i nadalje uz vas – poručio je sudionicima skupštine zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

Tijekom druženja nastupili su članovi mladog pleterničkog tamburaškog sastava „Safir“.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: