Konjogojci će u suradnji sa gradom voziti u kočijama građane i turiste požeškim ulicama /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

MIHALJEVCI – Konjogojska udruga „Vallis Aurea“ iz Požege koja okuplja  vlasnike 96 konja od kojih je 59 hrvatskih hladnokrvnjaka, te posjeduju 16 zaprega, održala je redovnu izvještajnu skupštinu u dvorani NK“Croatia“ u Mihaljevcima, a nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, te predstavnici niz udruga.

-Nastavite dosadašnji plodan rad, te čuvajte tradiciju i običaje za dobrobit naše sredine – istakao je u pozdravnoj riječi zamjenik župana Vedran Neferović. Najavljena je bolja suradnja sa gradom Požegom.

-Vaša udruga ima mjestu u životu grada  jer tradicija treba ostati. Grad posjeduje kočiju, a u suradnji sa Turističkom zajednicom grada mogu se upriličiti vožnje turista i građana gradskim ulicama što bi obogatilo našu turističku ponudu – naglasio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Pozdravne riječi još su uputili Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva zahvaliviši se udruzi na suradnji, zatim Mirko Majsec, predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, te predstavnici srodnih udruga.

Izvješće o radu tijekom prošle godine podnio je tajnik Igor Delvekio ističući 62 nastupa članova u raznim prigodama pri čemu se uključuju u brojne manifestacije, te suradnju sa lokalnom samoupravom, udrugama, školama, veleučilištem i župama, a redovno organiziraju izložbu konja sa natjecanjima „Zlatne grive zlatne doline“. Sličnim aktivnostima nastavit će i nadalje.

Nakon službenog dijela kroz druženje sudionika nastupio je „Aurea band“ iz Požege u sastavu Dragan Kapčević, Zdenko Japarić, Mića Perharda, Mario Sigurnjak i Marko Marić.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88