Konji gizdavi i ovu godinu u pokladnoj povorci selima župe Bučje /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

BRODSKI DRENOVAC / BUČJE / ZAGRAĐE – Sedmu godinu za redom u organizaciji Konjogojstvene udruge Pleternica održano je Pokladno jahanje kroz selima župe Bučje na kojem se ove godine okupilo 15-tak jahača i nekoliko zaprega iz Požeško-slavonske županije.

Već po tradiciji, jahačice i jahači, brojni oni koji daju potporu takvoj organizaciji okupili su se u Brodskom Drenovcu u dvorištu Franje Kovačevića koji se i ovu godinu pokazao kao izvrstan domaćin.

Nakon okupljanja i kraćeg druženja povorka je iz dvorišta obitelji Franje Kovačevića krenula kroz Brodski Drenovac prema prvom punktu, dvorištu obitelji Stjepana Matijevića koji je i sam sa zapregom bio sudionik povorke. Iz Brodskog Drenovca povorka je krenula prema Bučju i Zagrađu.

I ove je godine pokazana ljepota slavonske tradicije i široka domaćinska srca kako kod obitelji Joze Dukića iz Bučja gdje se povorka nakratko zadržala tako i kod požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića. Iz Bučja povorka se kretala prema Zagrađu gdje im gostoprimstvo upriličuju obitelji Ive Lucića, Stjepana Hrvatića, obitelj Odobašić i Josip Tomašević

Prigodnim riječima konjanike i okićene zaprege pozdravili su predsjednik Konjogojstvene udruge Pleternica Tomislav Hip, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Poklade jahače između ostalih došli su podržati i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević te načelnik općine Tomislavgrad iz susjedne Bosne i Hercegovine Ivan Vukadin sa suradnikom Josipom Petrovićem.

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88