Koncert profesora i učenika požeške Glazbene škole u novouređenoj Koncertnoj dvorani /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Uređenje Koncertne dvorane Glazbene škole Požega, koja je postavljanjem novih stolica zasjala u novom sjaju, bio je povod održavanja koncerta na kojem su nastupili učenici i profesori te obrazovne ustanove. Glazbena škola Požega na poklon je dobila od Požeško-slavonske županije novih 279 stolica za što je iz proračuna izdvojeno gotovo 650 tisuća kuna. Postavljanjem stolica takvom Koncertnom dvoranom malo se tko može pohvaliti u širem okruženju u kojoj se održavaju brojni koncerti i nastupi na kojima se uvijek traži mjesto više.

Zahvalu na daru uputio je ravnatelj požeške Glazbene škole Alen Kovačević požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću koji im je obećao i dalje pomagati u njihovim potrebama, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja učenika, kako osnovne tako i srednje škole. Pozdrav je uputio i požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću koji je također bio na koncertu.

-Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas sve na početku ovog koncerta kojeg smo organizirali povodom uređenja ove naše lijepe koncertne dvorane. Ugradbene stolce na kojima sjedite dar su našeg osnivača, naše Požeško-slavonske županije i na tome se ovim putem, u ime svih zaposlenika i učenika, zahvaljujem županu Alojzu Tomaševiću. Do kraja ove godine ovu koncertnu dvoranu će krasiti i veliki koncertni klavir čija je vrijednost gotovo 1,3 milijuna kuna, što naravno ne bi uspjeli bez podrške naše Županije i grada. S tim instrumentom bit ćemo jedni od najinteresantnijih, najljepših i najpoželjnijih dvorana u ovom dijelu Hrvatske, što će također omogućiti da ugostimo ozbiljnija imena i osobe iz svijeta glazbe. Naravno ni ove škole ni ove dvorane ne bi bilo da nismo ostvarili uspjeh i dobre rezultate, a glavni pokazatelji rada škole su naši učenici i njihovi rezultati s raznih natjecanja rekao je ravnatelj Kovačević dodajući kako su bivši učenici njihov najveći uspjeh koji su nakon srednjoškolskog obrazovanja upisali glazbene akademije i po završetku su se vratili u svoj grad u kojem su sada kao djelatnici Glazbene škole.

-Zahvaljujem se svima na podršci i na ovoj prekrasnoj školi i novouređenoj koncertnoj dvorani, nadam se da ćete nas nastaviti posjećivati i uživati u koncertima koje pripremimo za vas – dodao je Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević obratio se nazočnima koji su došli poslušati koncert u sada već jednoj od najljepših koncertnih dvorana, ne samo u Slavoniji već i šire.

-Slušajući riječi ravnatelja Glazbene škole mogu reći da je točno da ničega ovoga ne bi bilo da nije bilo vrhunskih rezultata i stoga vam čestitam na svemu postignutom. Također i velika zahvala bivšem ravnatelju prof. Valentinu Škorvagi ali i svim profesorima, učenicima i svima onima koji su odlučili završiti Glazbenu školu i ostati živjeti i raditi u našoj prelijepoj Županiji, u gradu Požegi te u drugim gradovima i općinama. Danas smo ispunili obećanje koje smo dali prije od prilike godinu dana, da će ova dvorana postati koncertna, tražili smo rješenje kako da ove stolce nabavimo, kako da prikupimo sredstva, kako bi darovali našoj školi i omogućili da bude reprezentativna jer djela učenika i profesora ove škole to svakako zaslužuju – naglasio je župan Tomašević dodajući kako se ovih dana obilježava Dan županije i da se slavi 809. godina postojanja te institucije.

-Moramo prikazati, ne samo našim stanovnicima, nego i gostima iz ostatka Hrvatske gdje se mi nalazimo i što naši talentirani ljudi stvaraju iz dana u dan. Sve ovo zavrjeđuje ova škola i ovaj grad jer kultura i glazba uvijek su išli zajedno sa vrijednim ljudima koji su prenosili slavu i talent diljem Hrvatske pa i svijeta. Meni je čast da je Županija kao osnivač, zajedno sa svim mojim suradnicima, svi mi zajednički smo uspjeli naći način i sredstva da ova velika investicija bude ostvarena – rekao je župan Tomašević i nastavio kako je izradu stolica preuzela tvrtka Spin Vallis što daje stolicama još veću vrijednost jer su ih napravili naši ljudi.

-Stoga se zahvaljujem tvrtki i svim djelatnicima koji su radili na tome jer i njihov poklon je to da su cijenu prilagodili nama, cijenu koja je mogla biti puno veća, ali upravo zbog toga što to ostaje školi, Županiji i gradu oni su tako pridonijeli i na tome im hvala. Proces nabave i izrade je potrajao, ali evo danas uz sve događaje obilježavanja Dana županije, uspjeli smo osigurati stolce pa evo neka ovo ujedno bude i poklon Županije u prigodi Dana županije – zaključio je župan Alojz Tomašević.

U nastavku programa bila je uhu ugoda slušati skladbe izvedene na različitim instrumentima uz milozvučne glasove učenika koji su publiku ostavili bez daha.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije