Koncept: Hero Hastur 620

Autor: Požega.EU

Uvodna-Hero-HasturIndijski „demon” ima sve što treba da privuče pažnju Europljana. No, pitanje je da li se tvrtka Hero može i hoće zamarati probirljivim tržištima, gdje se teži savršenstvu, a motocikli se, za razliku od Indije, prodaju na kapaljku

Iako je u „razvijenom” svijetu gotovo nepoznata, tvrtka Hero drži otprilike polovicu ogromnog tržišta Indije, što je automatski dovoljno da se nametne kao jedan od najvećih proizvođača motocikala na globalnoj razini. Broj godišnje proizvedenih primjeraka broji se u milijunima, no velika većina otpada na motocikle do 150 ccm, dok vrhunac trenutne ponude čini model Karizma sa 223 ccm.

U tom se smislu koncept Hastur 620 čini ogromnim odmakom s kojim tvrtka Hero ne samo da bi otvorila novu stranicu, nego bi započela pisati neku sasvim novu knjigu. Dakako, daleki je put do toga da se Hastur 620 pretvoriti u serijski model, a i onda je veliko pitanje bi li uopće mogao biti dovoljno jeftin da se oni koji mjerkaju Yamahu MT-07 ili Kawasaki ER-6n upuste u avanturu kupnje indijskog motocikla.

Vjerojatno bi se mogla tražiti simbolika u tome što su kod odabiranja imena zavirili baš u japanski rječnik i odabrali pojam hastur, što navodno znači „demon”, no nema sumnje da takvo ime savršeno odgovara atraktivnom dizajnu. Dodatnu dozu privlačnosti daje i rešetkasta izvedba okvira i stražnje vilice, u čemu su navodno svoje prste imali i inženjeri američke tvrtke EBR (Erik Buell Racing), koju je prošle godine Hero uzeo pod svoje veliko krilo.

Tehnički gledano, najzanimljiviji detalj je paralelni dvocilindrični agregat, koji je nosivi element, a uz posebnu i patentiranu izvedbu glave ima i neka tipično natjecateljska rješenja, kao što su kontra rotirajuće koljenasto vratilo i kazetni mjenjač. Osim toga, obećanih 80 KS premašuje očekivanja za dvocilindrični motocikl te klase i zapremine, a slično vrijedi i za najavljene performanse, koje djeluju pomalo ambiciozno.

Izvor: Motopuls

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot