Konačno kreće izgradnja vrtića u Kutjevu: Gradonačelnik Budimir može zašiljiti olovku i put Zagreba na potpisivanje dodjele 7.5 milijuna bespovratnih kuna

Autor: DK

Duboko smo uvjereni da je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, i dok je bio na nogometnim terenima te postizao pogotke, razmišljao o višemilijunskom projektu izgradnje Dječjeg vrtića u svome gradu jer je u jednom trenutku nešto “zapelo” i nastao veliki vakuum u realizaciji tog projekta.

Prema svemu sudeći o tome više neće morati razmišljati. Slobodno može “zašiljiti” olovku i čekati ovih dana poziv iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ruralnom razvoju gdje ga čeka ugovor o dodjeli 7,5 milijuna bespovratnih sredstava za kapitalni projekt od velike važnosti za taj kraj.


Na naš upit vezano za stanje predmeta i odobravanje bespovratnih sredstava za izgradnju Dječjeg vrtića iz Agencije za plaćanje smo dobili kratak odgovor.

-Obrada prvog dijela zahtjeva za potporu korisnika Dječji vrtić Kutjevo je izvršena te će sa korisnikom uskoro biti potpisan Ugovor o financiranju – navodi se u odgovoru na naš upit.

Da je bilo sve kako treba i da su službe gradonačelnika Budimira odradile posao profesionalno i odgovorno, ali i oni drugi kojima je taj projekt bio povjeren da ga provedu, bespovratna financijska sredstva bi već bila na računu grada Kutjeva.


Neka to bude pouka gradonačelniku Budimiru za neke buduće projekte u koje će osobno trebati biti daleko više involviran, a manje vjerovati onima koje glava neće boljeti ako nešto ne prođe i ne odobri se.

No, tu priči nije kraj. Ipak će biti malo glavobolje oko svega ovoga. Po potpisu ugovora i dobivanju bespovratnih 7,5 milijuna trebat će provesti javni natječaj i izabrati izvođača radova. U današnjem vremenu teško je pronaći “zdravu” građevinsku tvrtku koja ima dovoljan broj radnika i potrebnu operativu da odradi jedan zahtjevniji i u određenom vremenskom roku veći projekt.

Za očekivati je da će gradonačelnik Budimir sada već kao iskusniji političar iznaći prihvatljivo rješenje i to odraditi na sveopće zadovoljstvo mještana.Komentiraj: