Kome se otvaraju mogućnosti za zapošljavanje?

Autor: D.K.

Konferencija za novinare 25.2.2014.POŽEGA – Na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Veran Neferović predstavio je novu sistematizaciju radnih mjesta u gradskoj upravi. Moglo bi se zaključiti da je ova konferencija reakcija na jučerašnju koju je o istoj temi imao Gradski odbor SDP-a.

Gradonačelnik Neferović  je rekao da je provedena nova sistematizacija radnih mjesta, te da je u lipnju prošle godine zatražena analiza stanja radnih mjesta koju je izradila tvrtka koja se bavi radnim procesima “Libusoft”.

-Nakon dobivene analize bilo je jasno da postoje određeni neučinkoviti radni procesi. Mi smo na izborima dobili mandat da stvorimo efikasnu i funkcionalnu gradsku upravu koja će biti servis građanima Požege po europskim standardima. Praćenjem rada u posljednjih sedam mjeseci, te kroz izvješće zaposlenika shvatili smo da postoji prostor za poboljšanje i prema tome smo donijeli novu sistematizaciju -izjavljuje Neferović.

Osvrnuo se i na “melodrame” koje u posljednje vrijeme prezentira SDP naglašavajući da oni nemaju vjerodostojnost.

-Poznato je što je SDP-ova vlast radila i u županiji i u gradu Požegi 2006. godine kada je 17 je ljudi bilo otpušteno među kojima su bili branitelji i samohrani roditelji, no očito da “loš glumac koji radi ove predstave” na to sve zaboravlja pa je vrijeme da ga na to malo podsjetimo-istaknuo je gradonačelnik Neferović. U nastavku je iznio interesantan podatak da se smanjivanjem plaća u protekloj godini uštedilo u posljednja tri mjeseca 600 tisuća kuna što je iznos koji je dovoljan za pripremu jednog EU projekta.

Kada je u pitranju Tekija, jedni podaci koje je iznio bivši gradonačelnik Zdravko Ronko govore da je u Tekiji bilo zaposleno 176 zaposlenih u trenutku preuzimanja vlasti u gradu Požegi dok aktualni gradonačelnik iznosi drugi podatak, i to da ih je bilo 186, dakle deset više. Danas zajedno Tekija sa Komunalcem, novoosnovanom tvrtkom, trenutno ima  181 zaposlenog.

Dosadašnja sistematizacija u gradskoj upravi imala je 52 radna mjesta. Prema Ronkovim riječima stvarni broj zaposlenih u trenutku preuzimanja vlasti bilo 36, a  aktualni gradonačelnik tvrdi da ih je bilo 38. Prema novoj sistematizaciji biti će mogućnost ukupnog broja od 44 uposlene  osobe.

Dio zaposlenika je stavljen na raspolaganje: jednom će biti ponuđeno radno mjesto u Komunalcu, dok će se drugim zaposlenicima „pokušati“ iznaći rješenje u Komunalcu ili drugim gradskim ustanovama.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek