Požega.eu

Kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske

PRIJE 1 GODINU
BISKUPIJA PZ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske Požega.eu | Kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske

PRIJE 1 GODINU
BISKUPIJA PZ

U mjesecu kolovozu smo koji je prepun događanja u Svetištu Gospe Voćinske.

U petak, 12. kolovoza započinje DEVETNICA Gospi Voćinskoj. Svake večeri u 18,00 sati pred Njezinim likom ibiti ćevpobožnost, a potom u 18,30 sati sveta misa.

-Na svetkovinu Uznesenja BDM - Veliku Gospu, ponedjeljak, 15. kolovoza - potičemo sve obitelji diljem našem Biskupije i šire, da nam se pridruže na hodočašću kako bismo zajedno molili za sve naše obitelji. Sve to, uvod je u povijesni dan za naše Svetište i nedjelju, 21. kolovoza - kada ćemo u Voćinu Bogu zahvaliti na daru Požeške biskupije i 25 godina njezina postojanja. Pod vodstvom apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue tom prigodom svečano ćemo proglasiti MANJOM BAZILIKOM svetišnu crkvu koju je na tu čast nedavno uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata = ističe upravitelj Svetišta vlč Ivan Ereiz i nastavlja.

-Urešena navedenim naslovom, Gospina voćinska crkva snažno će nas povezivati s nasljednikom sv. Petra i podsjećati na apostole koji su u dvorani posljednje večere u zajedništvu s Isusovom Majkom molili za dar Duha Svetoga, čijom je snagom krenula Crkva u svijet i u koju smo ugrađeni pripadnošću svojoj Požeškoj biskupiji - 6aključuje vlč. Ereiz naglašavajući kako sve vjernike s radošću iščekuje.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.