Koji poznati vinari kutjevačkog i požeško-pleterničkog vinogorja sudjeluju na festivalu En primeur u Zagrebu

Autor: Jelenko Topić

Graševina Croatica Regionalna organizacija vinara i vinogradara za vinogradarsku regiju
Slavonija i hrvatsko Podunavlje sa sjedištem u Osijeku organizira u suradnji sa turističkim zajednicama slavonskih županija 1. veljače u Zagrebu festival En Primeur na kojemu će vinari predstaviti svoja najbolja mlada vina i nova vina na tržištu, uz bogat popratni program stručnih predavanja i edukativnih radionica.

To će se održati u hotelu Esplanade Zagreb od 12 do 19 sati u Smaragdnoj dvorani gdje će biti promenadno kušanje vina vinara Graševine Croatice i poslovni susret s vinarima Graševine Croatice koji je namijenjen za turističke djelatnike, ugostitelje, distributere, trgovce, novinare i ostalu stručnu publiku u vinskom i gastro svijetu. Posjetitelji će također imati priliku upoznati se s novitetima i vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja na specijaliziranim vinskim radionicama, a posebna atrakcija će biti predstavljanje odabranih mladih vina graševina od strane eminentnih vinskih stručnjaka.

Sudjelovat će s područja kutjevačkog vinogorja Adžić vina, Galić vina, Krauthaker, Kutjevo d. d., zatim vina Mihalj, Soldo, Škoro i Tandara, te vinarije Mitrović, Perak, Perić, Sontacchi i Tepeš.

Veleučilište u Požegi, odnosno sadašnji Fakultet turizma i ruralnog razvoja, zatim Pjenušci i vina Josipović, te Vina Markota iz Pleternice predstavljat će na ovom skupu požeško-pleterničko vinogorje.

Graševina Croatica će imati izvještaj o berbi 2022. godine,  a u uslijedit će  rasprave i izlaganja Tržište vina u Hrvatskoj u 2023. godini, Nova generacija Graševine Croatice  kao razgovor s mladim vinarima i enolozima vinarija Graševine Croatice, te  Vinska događanja Slavonije i hrvatskog Podunavlja u 2023. godini.

Priprema se niz vinskih radionica kao što su Vinskje medalje visokog sjaja na kojoj će uslijediti upoznavanje s vinima ovog područja koja su osvajala najsjajnija odličja tijekom prošle godine među kojima su Krauthaker Graševina Mitrovac 2021 i Kutjevo Maximo Nero, zatim radionica Graševina Yuong vs. Old na kojoj će se predstaviti Galić vina.

Na radionici Nova i neotkrivena vina bit će poznavanje s novitetima među vinima Slavonije i Baranje, a Veleučilište u Požegi predstavit će bijeli slatki pinot 2021. U sklopu radionice Fantastični svijet pjenušca slijedi upoznavanje s pjenušcima Slavonije i hrvatskog Podunavlja te sve o podjeli tih vina, pravilnom otvaranju, posluživanju i kušanju. Među njima su vina Krauthaker Julija, Josipović Jazz iz Požege i Kutjevo Maximo Brut.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek