Kod Ive Enjingija nazdravili vinski kumovi sa više Martinja /FOTO GALERIJA/

VENJE – Nastavljamo tradiciju što su je započeli naši stari da sve to očuvamo za nadolazeće generacije – kazao je u pozdravnoj riječi na Krštenju mošta ili popularnom Martinju poznati vinar Ivo Enjingi koji je ugostio brojne prijatelje, uzvanike i poslovne partnere među kojima su bili gospari iz Dubrovnika, te mnogi iz Zagreba, Varaždina i drugih dijelova naše zemlje, a dodao je da je ova godina za vinogradare bila teška i nesklona lozi, ali da zbog zaliha iz ranijih godina ima dosta dobrih vina.

Obred krštenja mošta predvodio je ovdje tradicionalno jedini vinski kardinal u Hrvata Požežanin Vlado Bauer uz asistenciju svojih ministranata Uroša Svitlice i Željka Pejkovića, dok je za vinskog kuma ove godine odabran poduzetniki Marko Ćališ iz požeškog kraja.

Ovdje su se okupili brojni vinski kumovi sa Enjingijevih Martinja unazad dvadesetak godina, te svi zajedno nazdravili poznatom Enjingijevom kapljicom uz obilje domaćih specijaliteta.

Za zabavno-glazbeni dio pobrinuli su se svirači „Onix“ iz brodskog kraja, te tamburaši „Merak“ iz Nove Gradiške tako da je vesela atmosfera uz ples potrajala do kasnih noćnih sati.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment