Knjižnice Požega, Pleternica i Kutjevo dobivaju značajnu pomoć za kupovinu knjižne građe i manifestacije

Autor: D.K.

Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi naše zemlje za 2023. godinu, za programsko područje knjižnične djelatnosti,  Ministarstvu kulture i medija pristiglo je 475 prijava, od kojih su za financiranje odobrena 442 programa.

Na temelju obveznih godišnjih financijskih izvješća, koja sukladno ugovorima o financiranju Ministarstvu kulture i medija dostavljaju korisnici, izvješća županijskih matičnih službi koja ujedinjuje Matična služba za narodne knjižnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te statističkih podataka prikupljenih iz Sustava jedinstvenoga elektroničkog prikupljanja statističkih podataka o poslovanju knjižnica, Služba za arhivsku i knjižničnu djelatnost analizirala je poslovanje svih narodnih knjižnica te cjelokupne knjižnične djelatnosti u području narodnih knjižnica kao podlogu za kriterije vrednovanja programa

Među Akcijama  i manifestacijama u knjižničnoj djelatnosti Gradska knjižnica Požega dobit će za program Jednominutna priča 398 eura, za program Umjetnost: Avantura isti iznos, zatim za Učenjem protiv demencije 530 eura, projekt Kriptografija za djecu 464 eura, Knjiga svaki dan isti iznos, nadalje za program Zlata Kolarić Kišur – festival dramske književnosti 398 eura,  StartUp u knjižnici taj isti iznos i za program Probudi me! 796 eura.

Nadalje Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica za projekt Knjignik će primiti 1.194 eura, za  Piknik s knjigama 929 i za Ljeto u knjižnici 398 eura. Narodna knjižnica i čitaonica Kutjevo za provođenje projekta Knjiga-autor-publika dobiva 398 eura.

U kategoriji Nabava knjižne i neknjižne građe Gradskoj knjižnici Požega u 2023. godini pripast će 34,5 tisuća eura, Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica 7.299, te Narodnoj knjižnici i čitaonici Kutjevo 2.919 eura.

Kroz Međunarodnu kulturnu suradnju Folklorni ansambl Požega za sudjelovanje na CIOFF Festival Plzenu(Češka Republika) dobit će 1.990 eura, a Javna ustanova Pleternica za projekt Pleternica/Tomislavgrad explore, talk and walk 1.327 eura.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek