Knjignik – piknik na Trgu bećarca u Pleternici – petak, 19. lipnja 2020. od 18 sati

Autor: S.P.

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira prvi ovogodišnji Knjignik- piknik s knjigama u petak, 19. lipnja 2020. od 18 sati na Trgu bećarca u Pleternici. U sklopu prvog Knjignika posjetitelji će moći uživati u predstavi za djecu “Botaničari”, prigodnom kvizu, poeziji te koncertu.

Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizira prvi ovogodišnji Knjignik – piknik s knjigama. Knjignik je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koju financijski podržava Ministarstvo kulture, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica. Prvi Knjignik održat će se 19. lipnja 2020. na dvije lokacije, na Trgu bećarca i na šetalištu pored Orljave prema Maloj hidroelektrani.

U 18 sati počinje program za djecu na Trgu bećarca i to dječjom predstavom osječkog kazališta Teatar To Go pod nazivom Botaničari. Botaničari su interaktivno-edukativna komediju za djecu o običnim ljudima koji postaju eko junaci. Predstava progovara o aktualnoj temi zagađenja okoliša i rješenjima tog problema. Traži se ključ kako možemo zajedno i svatko za sebe doprinijeti očuvanju okoliša. Kroz avanturu veću od života vode nas botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko.

Radnja počinje pronalaskom sjemenke drevne biljke imena Maximus Botanicus, koja ima iznimne mogućnosti filtriranja zraka. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. U predstavi glume autor i redatelj Goran Smoljanović te Ivan Pokupić, požeško-slavonskoj publici poznat kao autor kultne višestruko nagrađivane lutkarske predstave “U potrazi za dijamantnom suzom” koju je zajedno s Vanjom Jovanovićem ostvario u Gradskom kazalištu Požega.

Nakon “Botaničar” slijedi obiteljski kviz znanja iz priča, bajki i dječje kulture. Djeca će imati i mogućnost sudjelovanja u raznim radionicama i pričaonicama. U isto vrijeme, od 18 sati, na šetalištu pored Orljave prema Maloj hidroelektrani održat će se druženje pjesnika i zaljubljenika u poeziju.

U 20 sati program se nastavlja na Trgu bećarca uz stihove članova Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško – slavonske županije „Matko Peić“, a svi posjetitelji potom će imati priliku uživati u koncertu glazbenika Andrije Rudića iz Kutine koji će predstaviti skladbe s albuma Tri metra od mora u ambijentalnoj verziji.

Prvi ovogodišnji Knjignik je i najava ljetnog programa u knjižnici, a ljubitelje knjiga, piknika i dobre zabave očekuje još druženja tijekom ljeta, još Knjignika i aktivnosti i za djecu i za odrasle.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88