Ključna orijentacija Kutjevačkih vinara su graševina i vinski turizam /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Udruga vinara i vinogradara Kutjevački vinari na godišnjoj skupštini je prihvatila  izvješća o radu za prošlu godinu, te donijela planove za ovu godinu. Kao gosti nazočili su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, savjetnik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar, direktor udruge Graševina Croatica Tomislav Panenić, te predstavnici Gospodarske komore i kutjevačkjih udruga s kojima Kutjevački vinari dobro surađuju.

-Strateška orijentacija udruge su graševina i vinski turizam, pri čemu to obuhvaća nastavak projekta klonske selekcije, otvaranje novih kušaonica, restorana i smještajnih kapaciteta, te izgradnju javne turističke infrastrukture kao što su Kuća graševine, ceste kroz vinogorje i drugo – kazao je u izvješću o radu u prošloj godini predsjednik Kutjevačkih vinara Krunoslav Sontaki. Istakao je prošlogodišnje aktivnosti kao što su priredbe uz Martinje i Vincelovo, ocjenjivanja vina, Festival graševine, te rad punilice vina i vinskog laboratorija.

Goran Josipović je dao prijedlog programa rada koji je prihvaćen, a sadrži podizanje kvalitete vina, organizaciju manifestacija i Festivala graševine, suradnju sa znanstvenim i obrazovnim institucijama, nastavak selekcije graševine i korištenje opreme kojom udruga raspolaže.

Savjetnik gradonačelnika Ivica Malnar je kazao da se priprema dokumentacija za Kuću graševine kao središnji objekt najviše razine vinarstva, te za izgradnju cesta kroz vinogorje, a predložio je organizaciju velike turističke priredbe s naglaskom na vinsku priču.

-Vi ste dio javnog života grada i cijele županije, udruga je značajna jer ste dio identiteta ovog kraja, stoga zahvala za takav rad, a veliki potencijali će se iskoristiti kroz projekte koji traju i one koji slijede – istakao je pozdravljajući skup zamjenik županice Ferdinand Troha.

Tijekom rasprave Ivica Perak se založio za obnovu protugradne obrane radi zaštite vinograda, Ivan Grgić za veću transparentnost u radu, a pozdravljajući skupštinu direktor Graševine Croatice Tomislav Panenić je pohvalio rad Kutjevačkih vinara, te pozvao na još bolju komunikaciju i suradnju.  

Foto: D. Mirković

8

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88