Kiša otežala podravsko oranje

Autor: Požega.EU

Picture-145-CustomPOŽEGA/VIROVITICA – Ovog vikenda na području Suhopolja (Virovitičko-podravska županija) održano je 13. Državno natjecanja u oranju i 4. Državno natjecanje u oranju konjskim zapregama. Natjecanje je organizirala Udruga orača Virovitičko-podravske županije, Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, te Virovitičko-podravska županija.

U natjecanju s plugovima ravnjacima i premetnjacima sudjelovalo je 16 županija, a u kategoriji oranje konjskim zapregama četiri natjecatelja među njima i predstavnik iz Požeško-slavonske županije Zdravko Bičanić.

IMG_8920U kategoriji plug ravnjak Požeško-slavonsku županiju predstavljao je Miroslav Bartolović koji je osvojio 13. mjesto a u kategoriji plug premetnjak Blago Ivanika je natjecanje završio na 14. mjestu.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije, a u kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto pripalo je Saši Višku iz Koprivničko-križevačke županije dok je pobjednik 4. natjecanja orača RH konjskim zapregama Ivan Dugaja iz Čađavice.

Iako u vrlo teškim kišnim uvjetima natjecanje je vrlo dobro organizirano, te ga je pratio veliki broj posjetitelja.

20150905_111038   20150905_110052

Više iz kategorije